Smått och gott

 

Lite av vad vi ska kika på nu till helgen - mycket till Colins rum! Lär bli en hel del folk då det är invigning av det nya varuhuset i Helsingborg.


Full fart!

Så här ser det ut för det mest hos oss numera - full fart!

Colin kryper, grejar och ska ta på allt! Särskilt fjärrkontroller, mobiltelefoner mm. Men han får snällt vänta lite innan han får en egen iPhone (jag har kommit att gilla min riktigt mkt), haha. Tills vidare får han undersöka mammas och pappas under noggrann övervakning :) Det är roligt att det händer så mycket just nu i utvecklingen. Man får bara se till så att han inte får tag på saker som han inte borde ;)

 

Byxorna är en present från faster som köpt dem på H&M - jättemjuka och sköna! Så bra med muddar som går att vika upp eller ner vid behov. De är lite fodrade så det passar bra nu vid lite kyligare mornar. Bodyn kommer från PoP, och jag älskar just den blå nyansen.


Hemma

Det har varit fullt upp för mig och lillskrutten idag, men nu är vi hemma igen! Solen skiner och det är faktiskt riktigt fint väder ute. Hösten får nog stå tillbaka liite till. Kanske blir en liten promenad sen för oss, Colin har inte sovit särskilt mkt idag alls så det vore nog bra för hans del. Sover gör han bäst i vagnen!

Eget rum

Colin sov hela förra natten i sitt eget rum, men han vaknade däremellan upp som vanligt omkring 1 och sedan igen en stund senare. Därefter sov han till 6-tiden, och då fick han komma in till mig. Det är så mysigt att ligga bredvid honom och bara titta på honom när han sover så fridfullt ♥ Vi vaknade väl sedan kring halv åtta ungefär.

Jag tycker att första natten i eget rum fick helt godkänt i alla fall! Han sov inte sämre åtminstone ;) Får väl se hur det blir i fortsättningen. Jag vet att pappan i huset tyckte det kändes lite konstigt att inte ha busungen i samma rum och var lite orolig.  Men det kan ju vara skönt att kunna ha ljuset tänt och kanske läsa lite innan man somnar nu...

Till helgen blir det ett IKEA-besök och då ska lite nytt inhandlas till Colins rum. Just nu tycker jag det känns lite kalt, vill ha det mer ombonat där inne! Rummet har nästan stått oanvänt hittills, mest fungerat som en garderob för hans saker.

Kass bild där färgen inte får någon rättvisa.

 

De här väggorden har "vi" (läs sambon - jag stod bredvid och tyckte till) i alla fall satt upp i hans rum: "You are loved". Färgen på väggen är mer ljusgrön i verkligheten. Allt annat i rummet går i vitt för övrigt. Kommer bilder sen när vi fått ordning på det sista!

 

 


Tips!

Jag vill tipsa om en superbra sida där jag beställt schampo o dylikt ifrån många gånger och jag (samt flera andra i min närhet) har alltid varit nöjda. De är billiga, pålitliga och har relativt snabb leverans då det skickas från England. Där finns ett stort utbud av produkter, även inom smink, hudvård, parfym mm - blir ju knappast bättre!

 

Det är främst produkter från Redken som jag själv har beställt därifrån. Sedan jag först provat det märket har jag aldrig använt något annat! Här får du Redken för nästan halva priset, lite beroende på vad du brukar betala förstås! Det gör ju ganska stor skillnad i pris.

 

De har även andra märken som Kérastase, I.D, Matrix, TIGI och Dermalogica bara för att nämna några. Jag har även hittat något att "önska" till födelsedagen, så jag vet vad åtminstone ett paket kommer innehålla därifrån! ;)

 


Höst?

Det känns i luften nu att HÖSTEN är på ingång. Den är klarare och kallare än vad den har varit på hela sommaren. Och det känns riktigt skönt faktiskt. Hösten för ju med sig så mycket bra; mörka, mysiga kvällar då man kan krypa upp i soffan med gott samvete, tända ljus, och alla vackra höstfärger, (min födelsedag som infaller snart!) och inte minst - lite ny shopping ;)

Vi har varit ute på morgonpromenaden, jag och pojkarna. Det är så skönt att komma ut en sväng på morgonen, och det blir dessutom lagom tajming för B-B's andra promenad.

Dock beter han sig inte som de flesta andra hundar då kopplet kommer fram. Istället för att komma springandes med viftande svans och glad av bara tanken på att få komma ut, så brukar han kura ihop sig i sin leopardsäng och se ut att tänka: bara lämna mig ifred. Haha. Men så lätt kommer han inte undan. Och väl ute brukar han tycka det är rätt skönt. Han måste ju också få "läsa sin morgontidning" och nosa runt lite.  


Dock tycker han nog att det är SÅHÄR det är det allra bästa sättet att ta promenaden på. Sakta glidandes framåt i den fina naturen med solen gassandes. Bilden är från tidigare i somras. Och nej, han åker inte ALLTID med ;)

Colin

Vi har numera att duktig kille som KRYPER här hemma! Nu går det undan här i svängarna så det är full KOLL som gäller :)

Min lilla bebis

Nu när Colin passerat åttamånadersstrecket tänkte vi prova att se om han kan sova i eget rum. Den senaste tiden har han sovit oroligt, och jag undrar om det kan vara så att han blir lite störd av oss. Jag vet ju att det förekommer en del snarkande och tom gnisslande av tänder om nätterna dessutom ;) B-B är inte helt oskyldig heller!

Så idag har vi flyttat in Colins lilla säng i hans eget rum. Älskade lilla gubben som börjar bli riktigt stor ♥ Vi får se om han sover bättre där inne själv. Annars är det ju inte värre än att han får flytta tillbaka in till oss. Jag ammar ju fortfarande på nätterna ibland och då är det smidigt att bara lyfta över honom till våran säng. Bästa vore dock om han sov nätterna igenom :)

Den där mjölkstockningen verkar för övrigt ha gått tillbaka - SKÖNT!

Söndag

En sovmorgon senare så är vi alla nog lite piggare här! Nu väntar lite fix här hemma och sen ska vi iväg en sväng. Busen tar en liten nap i sin vagn så jag ska passa på att plocka undan lite.

Har suttit och kikat lite på barnskor på nätet. Hittade de här Ellos, så söta. Dessutom har de just nu 40% rabatt på en vara vilket gör att priset inte blir så farligt!

De skor han har håller på att blir för små så nya behövs till hösten. Dock går han inte ännu, så jag vet inte riktigt vad som är mest praktiskt..? Är det bättre med något mer stövel-liknande kanske? Får väl fundera vidare lite. Men de var ju väldigt fina :)


Fest

Det blev ett relativt tidigt avslut på festligheterna för vår del.

Colin hade knappt sovit tidigare idag (inte bästa förutsättningarna) och mot kvällen blev det lite mkt för honom, stackarn. Han hade så svårt att komma till ro, liksom ett par av de andra små. Så vi beslutade att ta en tidig kväll. Lille B-B väntade ju hemma med, han är inte van vid att vara själv. Dock verkade han ha sovit och hade nog haft det ganska skönt i sin säng ändå ;)

 


Jag och busungen innan idag. Skjortan är en ny favorit! (H&M)  När vi kom hem somnade lillen gott i sin säng! Att leka med sina kompisar tar på krafterna! Vi har i alla fall haft en jättebra kväll med trevligt sällskap och god mat ♥

Busy lördag

Vi är hemma och mellanlandar en stund innan vi ska iväg igen - ikväll blir det fest hos kompisar. Vi har varit en sväng i stan och shoppat - mest till pojkarna! Jag fick dock med mig en topp hem från H&M i alla fall, så mig går det ingen nöd på ;)

Till Colin fick vi tag på en overall - det blev den från Polarn o Pyret i favoritfärgen blått som går så bra till hans ögon. Eftersom den är vattentät behöver vi inte heller regnkläder som vi kanske skulle ha kompletterat med annars. Vi valde att ta en 86:a (som är stor nu) men den ska ju gärna hålla en bra bit in på nästa år, och sedan ska det ju finnas plats för extra kläder under också! Fördel att den tål att hängas i torkskåp också.

 

Med på köpet fick vi ett par söta mockasiner som blir perfekt att ha till dagisstarten i början av nästa år. Även de är så klart stora nu men jag räknar med att han växer i dem :)

Skönt att ha det avklarat nu, jag tror att vi blir nöjda med köpet!


Kök 99 % klart

Ja, nu börjar vi närma oss upploppet alltså. Fläkten kom på plats idag, och det blir så BRA! Efter drygt två månader av renoveringskaos (ja, nästan i alla fall) så är det nu nästan 100 % färdigt! Det är de där små detaljerna kvar bara för att det ska bli fulländat. Måla ett andra lager färg på foder och karmar, täcksidorna, ett par handtag. Småsaker.

Nu vill man knappt se bilder på hur det såg ut från första början, och bli påmind om allt jobb som gjorts i köket de här veckorna. Sambon har SLITIT, och varit så duktig. Jag som är "totalt o-händig" är imponerad. Jag har mest skött den sk markservicen här hemma och försökt finnas till hands så gott jag kunnat.

En sneak-peak på köket FÖRE - (fy!)

 

Inte särskilt snyggt, va? ;) Man kan knappt tro att det är samma rum nu. Hemska gula luckor, plastmatta och en fläkt som var original sen ´69 - och ja, den fungerade faktiskt fortfarande, ända fram till pensioneringen på soptippen.

Ska ta efter-bilder på köket när det är helt klart och visa slutresultatet!


Mat

Idag har jag gjort en typ fiskgatäng som står i ugnen just nu. Fisk tillsammans med morot, purjolök, grädde och smaksatt med dill och citron. Jag tänkte att det kunde passa för Colin att prova detta samtidigt som vi äter! Lite roligare att alla äter tillsammans :) Jag blev så sugen på just fisk efter att ha lagat det till lilleman ett par gånger. Jag skippar saltet och tar bara i lite vitpeppar, så får vi se om det blir gott. Just lite extra salt tror jag dock att det blir för oss "vuxna" ;)

Till efterrätt ska vi sedan äta äppelkaka med marsan-sås var det tänkt. Lagom till vi får besök!
Härligt med fredag och mys med hela familjen

Städhjälp!

Så här brukar det se ut när jag dammsugar. Colin tycker den är lite spännande, värre är det med B-B som är livrädd för den där läskiga "snabeldraken".

Bättre städhjälp frår man leta efter ♥

 

Mina otroligt snälla svärföräldrar gav oss alltså en centraldammsugare i julklapp, och nu hade jag inte kunnat leva utan den! Tyst och otroligt effektiv. Till skillnad från den gamla dammsugaren så blir det nu RENT när man städar (och det är ju ofta syftet, haha). Jag vet inte hur vi annars skulle ha överlevt med den gamla, vanliga under tiden vi renoverat kök - det blir ju smuts ÖVERALLT. Och med små barn (plus en liten hårig vovve) blir det ju en hel del städning... Eller hur? :)

 


Fredag

Härligt med fredag! Det enda som kan vara bättre än det är väl att få vakna till ljudet av Colins prat och skratt ♥ Det måste vara det vackraste ljudet i världen!

Inatt har det nog minsann varit riktigt kallt ute, för utetermometern visar på bara 11 (!) grader just nu här hos oss. När var det så kallt senast? Men solen skiner och det ser fint ut så vi ska ta oss ut en sväng. Sedan väntar nog mest städning här hemma, sånt som blivit försummat under veckan då annat stått på schemat ;)

Känns för övrigt som att jag håller på att få mjölkstockning igen. Hoppas det inte blir så farligt... Sist fick jag feber, mitt i köksrenovering och allt kaos. Försöker ju trappa ner amningen så det är väl därför. Blir till att amma, amma och amma!

På besök

En sån här söt liten besökare hade vi i trädgården förut ikväll - en liten, liten igelkott.




Så gullig - måste väl nästan ha varit en unge..? Jag var rädd att han skulle bli påkörd så sambon fick springa ut med kameran i högsta hugg och se till att han tog sig till säkerhet!

Overall?

Fastän det bara är augusti än så länge och det fortfarande är varmt ute så förstår jag att det verkar vara dags att se ut en bra overall till höst och vinter till våra små då de mer populära kan ta slut fort..? Sedan kommer ju ofta kylan och höstvindarna med besked och man blir lika överraskad varje år. Då gäller det ju såklart att vara förberedd.

Jag har hört mkt bra om Didriksons och Polarn o Pyret. Det lutar just nu åt det sistnämnda, men jag kan plötsligt inte hitta deras overall på hemsidan längre. Kan de ha tagit slut så fort?

 

Colin kommer ju vara omkring året (i december) och sen är det ju dagisstart i januari mm. Så det känns som att vi vill ha en rejäl overall som man kan lita på!

Vilken overall har ni valt?

Har ni tips får ni gärna dela med er!


Tänder

Har en pigg kille här som är SÅ NÄRA på att krypa. Han ligger på alla fyra och gungar fram. Snart är han nog där!

De två små tänderna i underkäken börjar titta fram ordentligt nu. Svårt att fånga på bild bara! Han tycker nog att det är skönt med tandborstningen, det kliar så klart, stackarn.


Älskade hjärtat <3

Sovmorgon

Oj, idag blev det visst en rejäl sovmorgon för mig och pojkarna. Klockan hade hunnit bli halv tio innan vi kom upp! Colin måste ha varit riktigt trött, för han somnade vid lite efter 8 igår kväll. Blir en sen frukost idag kan man lugnt säga! Stormen ute har lagt sig lite - skönt för idag ska vi bege oss ut en sväng.

Nu är det dags att komma igång med dagen här!


Ny mobil

Nu har min gamle (rosa, obs viktigt!) trotjänare gått i pension - en Motorola Razr. Tack för lång och trubbelfri tjänst! Numera kan jag stoltsera med en sån här:

Iphone 3g

Och nej, det är inte för att jag är sådär våldsamt teknikintresserad och vill ha det mest avancerade (en titt på min gamla mobil motbevisar den teorin, haha) Sambon har uppgraderat sig till nya iPhone - en av de som "hängde på låset" inför den nya lanseringen, typ. Jag vet inte ens om jag kommer gilla den, men höjd till skyarna har den ju blivit. Får väl bekanta mig lite med den och se vad det är för nåt!


Jippie!

Vann i tävlingen hos Engla - Nu kommer syrran att bli glad :)


Allt blir inte som man tänkt sig

Nu önskar jag att jag hade kunnat lägga upp bilder på en smaskig kycklingrätt som Colin glatt och med ett stort leende mumsat i sig av.

Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Kort sagt så slutade det med en övertrött kille som inte kunde komma till ro, och istället fick äta mammas sk mat-experiment med skeptisk min till lunch. Det gick ner (halva portionen åtminstone) men inte mkt mer. Tror att det är riset som inte är så poppis. Han äter i stort sett allt annars. Päron till efterrätt var bättre! Jag mixade också lite äpple och blandade ihop - bra att ha i frysen. Colin brukar gilla lite kanel på, gott som mellanmål. 

Nu sover han iaf, lilla gubben. Skönt för honom (och för mig!). Lägger upp lite roliga före- och efterbilder istället!

Matplatsen som den såg ut innan vi flyttade in. Det är alltså inte våra prydnadssaker eller vårt val av gardin ;) Notera den hemska - gröna - heltäckningsmattan som skymtar nederst på bilden.

 

Matplatsen efter, med fondvägg, nytt golv - samma som vi har i hela övervåningen, och lite annan form av möblering. Största skillnaden blir nästan att måla fönstren vita!

 

De här lamporna blev jag väldigt förtjust i så fort jag såg dem, och var "tvungen" att köpa dem! Andra blommor än orkidéer har vi inte här hemma. Jag tycker de är fina och så är det väl en av få växter som trivs hos oss ;) Inga gröna fingrar här inte!

 


Barnmat

VILKET väder idag, tom värre än igår! Jag kunde knappt öppna dörren pga blåsten imorse. Promenaderna får nog vänta idag, om det överhuvudtaget blir nån... Stackars B-B var INTE förtjust. Han är nog om han får vara inne så mycket som möjligt idag ;)

Idag ska här lagas lite barnmat här hemma. Köper i princip ingenting nu när vi äntligen fått ett riktigt kök! Tycker det är riktigt roligt, särskilt när det uppskattas. Fisk med citron och dill var visst en riktig favorit hos lilleman. Idag ska jag göra något med kycklingfilé. Gäller att titta på vad även den innehåller, man tror ju att den bara ska bestå av kyckling. En sort jag tittade på i butiken var nämligen marinerad med en massa salt o dyl. Inte så bra (kanske ingen jättefara men salt ska man ju helst undvika). Blev att jag valde ett annat märke. Tänkte testa att mixa ihop den med morötter, palsternacka, majs och kanske lite, lite grädde. Gäller ju att prova sig fram. Efterätt blir nog äpple och päron-puré, den går hem hos Colin.


Bild från recept.nu


Annars tar jag gärna emot tips på bra barnmatsrecept!

Kyckling och fisk har jag gjort en del. Fläskkött var ingen hit (han klöktes bara av den, haha). Kan ha berott på lite för stora bitar kanske.


Kväll

Colin sover för natten, lite tidigare än vanligt. Kanske beror på att han inte sovit så mycket tidigare idag - det har varit fullt upp i stort sett hela tiden! Det vanliga, två sovstunder på FM och sen EM, slogs istället ihop till en efter lunch. Och den varade bara lite över en timme.

Det är den här tidpunkten på dagen som man verkligen kan koppla av. Man vet att han sover och har det bra, och jag kan njuta av min obligatoriska kvällskaffe (och, visst en kexchoklad också!). Bara att hoppas att han inte vaknar, för sömn behöver han nu.

Rena rama Rolf går på Tv igen. Fångarna på Fortet var det igår. Vad är det med fyran och gamla tv-program? Visst, det var bra då, på den tiden. Vissa saker har helt enkelt sin tid.

Fina pojkar

Mammas & pappas älskade killar ♥

 

Colin är tre månader på bilden, tänk att han nu hunnit bli så "stor". Han är inte bara bebis längre utan en liten kille med så mycket personlighet och egen vilja. Två tänder skymtar fram i underkäken. Tror att det är de som besvärar honom lite nu, för från ca 2 månader till nästan 7 månaders ålder sov han hela nätter. Det var skönt vill jag lova! Nu vaknar han dock upp ett par gånger och brukar vara lite orolig, men somnar sedan alltid om och vaknar först riktigt vid 7, halv 8.

 


Som...

...varje bloggare med någon form självaktning har jag naturligtvis skaffat en sån här. Om någon vill haka på så blir jag glad :D


Regn

God morgon på er!

Idag vaknade vi upp till blåst och regn här, en otrevlig kombination. Förstås ganska skönt om man befinner sig inne, men vi ska iväg en sväng. Sedan brukar vi ju försöka hinna med två promenader varje dag men just nu lockar det ju inte att ge sig ut... B-B är extremt känslig med det där, han vägrar i princip gå om det är för blött för hans små tassar.

Pappan i huset befinner sig så högt upp i landet som Västerås idag (och visst lite till). Och nej, vi har inte varit mycket norröver för övrigt i vårt avlånga land :)

Kandelaber

Mycket inredning är det just nu! Vi är inne på slutspurten av köksrenovering nu och det blir kanonbra. Det har pågått en längre tid, men det som återstår är nu endast montering av fläkt, täcksidor och målning av foder och lister. Kommer före- och efterbilder sedan.

Köket var original från '69 (som allt annat!) med slitna gula luckor och en fläkt som lät som ett flygplan utan att för den skull - trots ljudeffekten - göra särskilt mycket nytta. Nu är det modernt, avskalat, vitt högblankt och rostfritt som gäller.

Och på tal om ingenting så är jag sugen på en sån här:

En stor golvkandelaber att ha i matsalen (tänkte först kök, men nä). Har sett dem på några ställen och tycker att de är så snygga! Gäller bara att hitta rätt storlek. Vill inte ha en alltför stor heller.

Stekare

B-B älskar att ligga i solen, som de flesta djur. Man ser riktigt hur han njuter. Han tar tillvara på solljuset de gånger det kommer in genom fönstret. I bakgrunden skymtar hans leopardmönstrade mässingsäng ;) En dubbelsäng dessutom!

 

Mång frågar hur han har reagerat sedan Colin föddes - B-B har trots allt varit "ensambarn" i några år. Det är klart han märker att det blivit annorlunda, han får inte våran odelade uppmärksamhet längre. Men vi försöker såklart ge honom hans tid med. På mornarna får han tex ensamtid med husse på morgonpromenaden. Och på kvällarna då Colin lagt sig. Annars har han stor respekt för "lillebror" och hans leksaker; de är lite läskiga, särskilt när de väsnas. Jag tycker också att han blivit lite mer vaktig, t ex när vi är ute och går med vagnen. Kanske är så, att han känner att han ska vakta lillebror..?


Hall - trappan

Badrummet är inte det enda som fått sig en omgång. Även hallen har vi gjort vid. I efterhand är det skönt att ha det gjort, för det är lite besvärligt när man renoverar just där eftersom det är ett utrymme man passerar genom hela tiden = smuts över allt! Gipsdamm har en tendens att sprida sig i hela huset ändå då det ligger i luften ett bra tag!

Såhär såg den ut före:

Äcklig heltäckningsmatta, sliten vävtapet på väggarna och fönster som var helt ruttna. Mörkt och trist var det, orört sedan '69 då huset byggdes.



Efter:



Nytt golv, nya större klarglas-fönster med mkt mer ljusgenomsläpp  (ska upp vita lamellgardiner också som redan inhandlats) och mycket vitt. Den stora "spaljén" som delade av hallen har sågats ner vid taket och gör att det känns öppnare. Det har blivit så mycket ljusare tack vare lite ny färg och de nya fönstren.

Oro

På föräldraträffarna som vi regelbundet gick på under graviditeten sade vår barnmorska en gång:

"Att få barn innebär att man tvingas leva med hjärtat utanför kroppen."

Jag minns att jag tyckte att det lät fint, och så här med facit i hand kan jag säga att det stämmer ganska väl in på hur det känns!

Man var nog ganska oförberedd på oron som plötsligt dök upp i samband med att den där lilla varelsen trädde in i ens liv och vände upp och ner på den värld man hittills känt till. Plötsligt fanns där så mycket att bekymra sig för! Vissa oroar sig mer, andra mindre (jag tillhör definitivt den förstnämnda, haha) Är han för varm, för kall - andas han?! Har han inte sovit lite väl länge nu? Äter han tillräckligt? Utslag! - är han allergisk? Har han fått kolik? Håller han på att bli förkyld? Är den här bilstolen säker nog? Kör inte den där bilisten bakom lite vääl nära? Hostar han mycket? Går han upp i vikt som han ska?

Det absolut värsta är nog att googla för att hitta svar. Man kan bli sittande på nätet i timmar! Och förmodligen kommer du inte bli så mkt klokare av det - bara mer orolig. Det finns alltid historier att läsa i olika trådar på forum vilket gör att man direkt målar upp värsta scenariot och tar ut en massa i förskott. Jag minns i början när Colin fick något fom av utslag. Jag letade och jag läste. Försökte hitta en anledning. Kom såklart fram till att han hade någon form av allergi, och blev lite orolig (såklart!). Tills utslagen försvann av sig själv plötsligt. Barn får ju ofta utslag, det är inte något konstigt. Men man vågar inte alltid lita på det enkla svaret, för det kan ju vara nåt hemskt.

Som förälder vill man gärna hitta ett entydigt svar, särskilt när man ska köpa något och försöka navigera sig fram i en djungel av produkter som utlovar olika saker - det kan tex gälla det första barnvagsninköpet. Där stöter man på hinder nr ett. För alla vill vi ju ha det bästa till våra små. Är den bra nog? Eller finns det någon bättre? Finns den funktioner på den andra? Behöver jag ens det? Hur smidigt hade det inte varit om någon annan kunde tala om för dig att det är den här du ska köpa. Den här är abolsut bäst, och har allt det du söker. Det minns jag att jag önskade, haha. Men hur många guider och recensioner man än läser så finns det bara ett svar på det du söker. Och det finns hos dig själv, utifrån dina behov.

Man måste gå på sin egen magkänsla och göra det som känns rätt. Lita på sin intuition och tro på sig själv, för ingen annan kan säga vad som är rätt för just ditt barn. Det är ett stort ansvar som följer med rollen att vara förälder, och man måste våga tro att man själv vet vad som är bäst när det väl kommer till kritan.


(Bild från google)



Men hur mkt oro och sömnlösa nätter som man än får utstå så finns det inget bättre. Trots att ditt hjärta inte ens tillhör dig själv längre. Att ge sitt hjärta till någon man älskar så villkorslöst är en obeskrivbar känsla, och ingenting kan slå det. Att få barn är ett mirakel, och jag önskar att alla som vill även får möjligheten att uppleva det <3


Sack'n seat

En sådan här fick vi hem härom dagen då vi samtidigt beställt ny bilstol till lilleman. Tänkte att det kunde vara smidigt att ha med i skötväskan då man är borta eller på besök hos släkt och vänner där det kanske inte finns tillgång till barnstol.



Vi har inte hunnit prova den så det återstår att se hur bra den fungerar. Verkar i alla fall smidigt att ha med den då den inte tar någon plats!

Idag...

...blir Colin hela 8 månader!

Tiden går snabbt. De 8 bästa månaderna i våra liv <3 Älskade gullungen vår.

Badrum

Vi (läs sambon) går igenom rum för rum här hemma och renoverar. Jag tycker mest till ;) Att han är den händige av oss är inget att sticka under stol med, det är ju trots allt hans jobb! Och han gör det bra, så jag ser ingen anledning att hindra arbetet.

Förra sommaren var det projekt badrum som tog upp semestern. Jag var då gravid och minns att det var riktigt hett, så jag gjorde inte många knop. Det var V som låg inne i badrummet och kaklade i den extrema hettan. Mycket vinklar och vrår var det, särskilt kring nischen han byggt.

Före:


Blått, blått, blått! Hemsk plastmatta och "våtrumstapet" på väggarna som glipade *ryser* Ett par månader levde vi med detta, sedan åkte allt ut!

Efter:

Granitkeramik på golvet, vitt kakel och två handfat - ett måste! Nu skulle jag aldrig klara mig utan det. Mer andvändbart än bidén som tog upp platsen förut och mest samlade damm.

Arrangemanget med belysningen har V egenhändigt byggt själv. För övrigt var han ganska nöjd på kaklandet för ett tag framöver... Men nöja blev vi!

Tv-serie

Vi har en tendens att "fastna" i Tv-serier här hemma och brukar plöja igenom dem säsongsvis. Just nu är det den här som vi är helt insnöade på. En av de bästa komediserierna på länge! Älskar humorn, och där är många oförglömliga repliker.

"Aaw, I´m about to cry!"
"Well I'm not, cause my eyes are to small."




Ta-da

Då var vi igång. Men lite pyssel innan designen är som jag vill ha den! Syns väl inte alls vilken färg jag gillar ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0