Barn och djur

Colin och Ceasar, mammas och pappas katt, som i år "fyllt moppe" - alltså 15 år. Han börjar bli gammal nu och är lite stel i lederna, men fortfarande lika fin. En stoor (skulle gissa på 7-8 kg) herre som jag är uppväxt med; han flyttade hem till oss när jag var 9 år och har alltså nästan alltid funnits där.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

 

Colin gillar djur, och katter är såklart lite extra spännande då vi inte har någon hemma! Han skrattar så fort han ser Ceasar och vill gärna känna. Under övervakning går det bra, för han kan vara ganska hårdhänt i de små nyporna. Ceasar är inte van vid så små barn, men det går bra för han är ändå lugn av sig och går undan om det blir för mycket.

 

En av mina favoritbilder på pojkarna (som jag visat förut)

 

Jag tror att det är bra för barn att ha djur omkring sig när de växer upp (vi hade själv många olika sorter när jag växte upp). Det gör att barnen blir vana vid djur och lär sig hur man ska handskas med dem, att de också är levande varelser. När barnen blir äldre kan det ju också lära dem så otroligt mycket om ansvar och ansvarstagande. Vad tycker ni? Är ni själva uppväxta med djur?

 

 


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Fina bilder på både Colin, BB och Ceasar ^^ Klart man ska ha djur när barnen växer upp! :D finns ju inget mysigare! Jag saknar ett djur här hemma också måste jag säga.

2010-10-06 @ 13:55:25
Postat av: emmelist

söta allihopen!

2010-10-06 @ 15:07:14
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: emmelist

ja att dom är! svider att jag måste sälja iväg dom!!!

2010-10-06 @ 15:20:31
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Britta bloggar

Åh vad gulligt! Vi var hemma hos några vänner som har katt i helgen och Stina var såååå fascinerad! Hon tyckte att de var fantastiska. Det var dessutom jättesnälla katter som gick med på att hon klappade dem på sitt inte så försiktiga sätt....

2010-10-06 @ 16:37:32
URL: http://brittabloggar.wordpress.com
Postat av: Monica

Det är inte fel att växa upp med djur! Man är aldrig ensam när man har ett djur! De blir alltid glada när man kommer hem!

2010-10-06 @ 18:56:42
Postat av: ann

har man möjlighet tycker jag absolut att man ska få växa upp med djur. Vi hade katt när jag bodde hemma och det sved att flytta hemifrån för han stod i mitt tomma rum och skrek i flera nätter så jag var nära att flytta hem igen :) Han dog för två år sen och skulle då strax fylla 18 så han hade ju verkligen varit med nästan hela mitt liv och det var jobbigt :(

Här hemma har vi 4 kissar nu och grabbarna älskar dom, konstigt nog blir Colin lika galen när han ser en katt ute eller hos nån annan, man kan ju tycka att han borde vara van :DHaha, nu blev det långt ^^

2010-10-06 @ 21:00:15
URL: http://annottosson.blogspot.com/
Postat av: Andrea

Aaw, vad söt den sista bilden är! :)

2010-10-09 @ 15:06:57
URL: http://materiellt.blogg.se/
Postat av: Angelica

Va fin den svart vita bilden är!Jag undrar när barnen börjar bli försiktiga med djuren.. Vi har två katter och en hund.

Saga är inte det minsta snäll mot dom.

Ibland pussar och kramar dom men ofta ska dom bara bort..Men tycker själv att det är bra de får växa upp med djur. Om de inte är allergiska.

Hoppas inte mina barn blir det..

Hade själv massa olika djur under min uppväxt.Ha det bra!

2010-10-10 @ 21:14:38
URL: http://sagaochfilipsblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0