Söndagsmiddag
Det brukar bli något extra gott att äta till midag på söndagar och idag äter vi fläsk(ytter)filé i ugn. Det är superenkelt att göra och blir riktigt smarrigt!
1 fläskfilé/fläskytterfilé
1-2 gula lökar
Färska champinjoner
2 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
2 dl creme fraiche
Riven ost
1-2 gula lökar
Färska champinjoner
2 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
2 dl creme fraiche
Riven ost
Bryn fläskfilén i smör så att den får färg. Krydda med salt och peppar. Bryn sedan lök och champinjoner lite lätt. Smörj en ugnssäker form, lägg i köttet, löken och svampen. Bred över creme fraichen och grädden som du blandat ihop/vispat lätt, och strö till sist över riven ost. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter. Klart!
Ser väl gott ut?
Mäktigt blir det! Vi äter tillsammans med friterade pommes frites, men det fungerar även bra med kokt potatis eller ris till, och sallad.
Kommentarer
Postat av: Anna
Å helvete va gott!!! gud så sugen jag blir... så enormt duktig du är!
Postat av: Britta Bloggar
Åh det ser riktigt smaskigt ut!
Postat av: Josefine
HEJ :)
Postat av: Josefine
läget? :)
Postat av: Britta Bloggar
Hej,jag har flyttat min blogg, du får gärna hänga med till nya adressen! Kram!
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
gud vad gott!
Postat av: Karin
Gud vad gott:)
Trackback