Från och med nu...

...hittar ni mig här!

Hoppas att vi ses där :)

Förändring

Colin sover igen efter att ha vaknat till en gång, så nu hoppas vi på ytterliggare en bra natt här!

Det gör STOR skillnad på energin när man fått några timmars sömn. Imorgon är det ju dessutom dags att gå ut och äta med jobbet vilket ska bli riktigt roligt. Colin har inte varit ensam med pappa särskilt mycket  alls på kvällarna då jag alltid ammat, men nu så! Jag tror inte heller det kommer bli några problem. Skönt för dem att få lite kvalitetstid, ensamma med.

Nu är det dessutom lite förändringar på gång i bloggen. Eller ganska stora egentligen. Snart får ni se vad! :)

Nyshoppat

Intensiv men väldigt lyckad, så kan man nog sammanfatta dagen. Det blev en hel del shoppat - eller fyndat rättare sagt! Och det fanns ju inget bättre att göra i det regnoväder som härjat här idag.

Var inom PoP och där hade de ju satt ner en del varor med 30% (skynda fynda) så det blev en hel del inhandlat faktiskt! Colin fyller ju både år och ska ha julklappar inom loppet av ett par dagar så det är bra att vara ute i tid känner jag. Kläder behövs det mer av i lite större storlekar, och inför förskolestarten med.


Ett mjukt paket - tur Colin är för liten för att bli besviken över det ;)


Ring från H&M för 30 kr - det kallar jag fynd!


Det blev såklart inte bara handlat till Colin, utan även jag lyckades få med mig en del saker hem, bla ringen ovan. Jag har varit på jakt efter en lite större ring, och när jag hittade den här till det priset kunde jag inte göra annat än att slå till. Bra med billiga accessoarer som man kan byta lite oftare om man tröttnar! Sedan fick jag också göra ett efterlängtat frisörbesök och bokade samtidigt även tid för slingning. Tiderna inför jul var nästan slut redan!

Tänder

Godmorgon!

Vilken natt vi har haft. Colin somnade vid åtta igår kväll, vaknade till vid elva (tror jag det var), sov fram till tvåtiden och somnade om tills han gjorde morgon vid halv nio. Otroligt skönt! Jag kan knappt minnas när jag fick så mkt sammanhängande sömn senast.

Annars har det ju varit de där jobbiga tänderna, som växer upp som svampar i Colins mun, en efter en. Han har inte haft en lugn stund på ett par månader, stackarn. (Undrar just när det stannar av lite? Borde väl vara när alla framtänderna är uppe?) Snart har han fyra i överkäken och fyra till i underkäken; det syns att de två spricker igenom när som helst.

Här anar man i alla fall hans fina tänder - inte det lättaste att få med dem på bild hos en rörlig kille som inte alls vill vara still ;)

Finaste killen ♥

 

De där blå ögonen får mammas hjärta att smälta fortare än kvickt, och inte har han ärvt dem av mig inte! (Lite skillnad på tänder jämfört med förra bilden.)

 

Idag står det frisörbesök på schemat och det ska bli otroligt skönt! Dock blir det nog mest en putsning av topparna. Slingning av utväxten får bli vid nästa besök tänkte jag.


Ha en fin torsdag!


Mysigt

Idag fick vi till vår glädje hem pappan i huset ett par timmar tidigare än vanligt. Det är alltid roligt med oväntade överraskningar, men det var naturligtvis på grund av vädret. Även om det inte inbjuder att gå ut (i regn och blåst) så kan man faktiskt ha det bra inomhus i höstmörkret med regnet smattrandes mot fönsterrutorna.

Vi myser hela familjen tillsammans, och jag ska tända upp lite ljus här hemma tänkte jag.  Ikväll sänds ju Bonde Söker Fru, och till kaffet snart ska vi avnjuta Marabous Apelsin krokant som är min absoluta favorit! Det är inte alltid det behövs så mycket för att göra vardagen till det där lilla extra ♥


Hoppas ni också får en riktig mysig kväll!


Halsband

Idag fick jag äntligen hem halsbandet från Marc Jacobs som jag vann hos Anna! Men den som väntar på något gott...

Ett enkelt guldhalsband som passar till det mesta


Hej onsdag

Rosorna står sig faktiskt ganska bra fortfarande, ibland har man tur

 

Onsdag redan - snart är det helg igen! Veckorna rusar verkligen förbi. Colin har stökat lite inatt, var bland annat vaken mellan halv tolv och halv ett, men däremellan har jag hunnit få lite sömn :) Vi låg och drog oss ända till halv nio, så Colin tyckte nog också det behövdes! Desto mer synd om V som gick upp vid sex idag...

 

Då Colin är lite snuvig blir det tyvärr ingen rytmik idag, och dessvärre inget nästa vecka heller då det är uppehåll (höstlov). Synd, för han uppskattar det verkligen men vi vill inte riskera att smitta någon. Jag ska försöka att ta tag i lite städning här hemma idag var det tänkt. Annars tar vi det lugnt så Colin blir helt frisk igen!


Trevlig onsdag på er!


Julklappstips

Det känns nästan som att förberedelserna inför julen startar tidigare och tidigare för varje år. I oktober syns julmust, julkalendrar och diverse julpynt i butikerna medan man själv är mitt uppe i hösten och njuter av de vackra färgerna. Tänk, en fjärdedel (nästan) av året går åt till att förbereda och invänta julen, och sedan är över på några dagar! Men jag klagar inte enbart, det är min favorithögtid.

Förra året blev det av förklarliga skäl inte mycket till julfirande här hemma då vi låg på BB vid den tiden (underbara minnen ♥). Jag gick hem från jobbet två veckor innan BF och minns att jag jagade julklappar i stan, höggravid och varm, någon vecka innan jul. Det här året tänkte jag däremot vara ute i tid! Dock har jag inte inhandlat något nu i oktober - men från och med november tycker jag allt att man kan smygstarta lite...

Fokus ligger såklart på lilleman det här året, och jag funderar för fullt på hans "önskelista". Jag påminner mig själv om att vi måste ha en tomte också (något vi inte haft i familjen på måånga år). Men skulle jag önska mig något skulle det nog se ut något såhär:





Allting kommer från Cervera


Mycket heminredning blir det nu när man börjar komma i ordning hemma. Sådana små tidlösa detaljer som aldrig kan bli fel. Och ja, en KitchenAid har vi spanat på förut (i en annan färg dock)... Men då gäller det nog att vara riktigt snäll om tomten ska komma med en ;)

Har ni börjat inhandla era julklappar?

Leksaker?

De bästa leksakerna här hemma är nog de som inte är ämnade att lekas med egentligen! Fjärrkontroller (såg nu att han visst var klädd precis likadant i det inlägget!), mobiltelefoner och såklart tidningar/reklamblad! Colin älskar att få bläddra i lokaltidningen, men det gäller att man själv tittat i den för de har en tendens att bli lite "sönderlästa" ;)

Upptagen med att gå igenom reklamen


Jag har för övrigt pratat med chefen idag och det är skönt att kunna börja planera jobbet så smått. Jag ska dit på utbildning en dag då vi har fått en ny kund vilket innebär lite nya arbetsuppgifter med - kul! När inskolningen  för Colin börjar får vi veta i november, då har jag lite mer att gå på. På fredag är det dessutom tre-rättersmiddag ute med jobbet som väntar, vilket blir kul!


Frostigt


Idag var marken nästan vit av frost - såg riktigt vintrigt ut! Det är häftigt att få se skiftningarna i naturen varje dag på så nära håll, för det var ju lite skillnad om man jämför med igår tex. Som en tavla i förändring.

Colin har sovit riktigt bra och precis som igår vaknade han vid åtta. Jag klagar verkligen inte ;) Vi hade en riktig tv-kväll här hemma igår. Först var det Ullared, och därefter Svenska Hollywoodfruar - man måste ju bara älska Maria Montazami. Hon känns så genuin och ödmjuk (särskilt om man jämför med vissa andra). Synd att jag missade när hon sommarpratade, det hade varit roligt att höra.

Sedan fastnade vi i en dokumentär som handlade om polygami (månggifte) inom en sekt som heter FLDS. Fruktansvärt! Kvinnornas uppgift var att föda barn efter barn, tills de var helt förstörda, utan känslor. De fick inte heller lov att visa sina barn någon kärlek, krama eller pussa dem. Då blev de retade av de andra. Det som jag tyckte var allra värst att se var hur de behandlade just barnen. De små kunde de hålla under kallt vatten tills de slutade skrika, eller så slog de tills de tystnade. Liksom slog ilskan ur dem. Och då ansågs man som en god förälder med disciplin.

hemskt att se, men otroligt intressant. Någon mer som såg den?

Jeans

Jeans känns ju som en av de viktigaste basplaggen i garderoben, och sitter de bara bra kan det egentligen aldrig bli fel!

Jeans är något jag verkligen hade behövt investera i nu känner jag. Det var ett bra tag sedan jag köpte nya senast (minns knappt!). Under graviditeten var det såklart inte lönt, och innan man nått sin vanliga vikt känns det lite meningslöst.

Pants SEK 1299, Replay - NELLY.COMOcean Skinny Jeans SEK 1249, G-star - NELLY.COM

G-Star                                    Replay

De här gillar jag! Huvudsaken är att de är tighta och långa i benen, vilket kan vara svårt att hitta ibland :) Min erfarenhet är att det är bättre att lägga lite extra pengar på jeans som håller ett par år, än billigare som oftare tappar formen o dyl.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av söta Britta, och temat är alltså mat. Kul! Äter gör man ju varje dag och på så sätt kanske man kan få lite middagstips :)

Vilka tre maträtter lagar du oftast?

1. Kalops - en av mina absoluta favoriträtter när det gäller svensk husmanskost. Det tar lite tid men är en perfekt söndagsmiddag.

2. Chili con carne - en annan favorit som jag aldrig tröttnar på. Precis som kalops, perfekt mat för Colin.

3. Wok - med ris eller nudlar. Och det går att variera i all oändlighet!

De som vill är fria att anta utmaningen! Skicka gärna en liten kommentar då :)

Måndagen är här

Hej på er!

Måndag och nya friska tag. Vi har haft en helt ok natt här. Jag fick sova några timmar i sträck och har hunnit tanka lite energi! Dagen startade inte förrän vid åtta då Colin vaknade och det känns ju riktigt härligt. Han har snörvlat och haft lite svårt att andas i natt på grund av täppt näsa, men kunde ändå sova relativt bra. Febern är i alla fall borta och det känns skönt. Däremot dregglar han något otroligt (mer än någonsin) men det är nog på grund av förkylning i kombination med tänder skulle jag tro.

Och tack återigen för era fina kommentarer, de värmer :)

Fin vy imorse - från vardagsrummet ser vi ibland älgar och rådjur som springer över åkern

En trött kille på väg ut




Vi har varit ute på en härlig höstpromenad med kompisar och vädret är ju helt underbart. Sådär perfekt höstigt som det kan vara vid den här årstiden, med vackra färger, frisk luft och solsken. Colin somnade dessutom gott i vagnen efter lite gnäll för dagens första vila. Det gör så mycket att han får sova en stund.

Hoppas ni fått en lika fin start på veckan?

Bara mys

Dagen har i stort sett bara bestått av en massa mys tillsammans med Colin. Både jag och han låg en stund och slumrade tillsammans i soffan, och det finns inget bättre än att ha hans lilla kropp alldeles nära, nära. Ja, vi hann ju städa och tvätta lite också medan han sov på förmiddagen för det kanske blir lite svårt imorgon om jag har en liten sjukling att ägna mig åt! Då är det skönt att slippa alla andra måsten.

Farmor och farfar var såklart tvungna att komma inom och se till Colin idag då de hörde att han var lite dålig. Han försökte busa, men energin räcker inte riktigt till. Stackarn. V har bjudit på god middag också ikväll, så nu är vi mätta och belåtna här och ska nog mysa lite till innan Colin förhoppningsvis kan sova. Han fick ju feber redan i torsdags kväll, så nu tycker jag gott att han kan få bli frisk igen!

Jag längtar efter att få sova, om inte en hel natt, men i alla fall några timmar i sträck. Efter natten som var (och de gångna veckorna), så känner jag mig förvånansvärt pigg. Undrar var den energin kommer ifrån?

Inte mkt sömn inatt heller

Nej, den gångna natten var nog den sämsta på länge!

Colin stackarn har vaknat var och varannan minut känns det som, och ville bara ligga i famnen. Han har blivit förkyld nu, och är täppt i näsan vilket förmodligen gjort det svårt för honom att sova bra. Han blir lite rädd när han inte kan andas genom näsan, och det är klart inte lätt att ligga ner då heller. Sover han i sin egen säng fungerar det ju att höja upp huvudändan lite, förhoppningsvis kan det underlätta hans sömn en aning. Han har fått näsdroppar som kan lindra nästäppan lite med. Det känns om att jag inte skriver om annat än sjukdom och dåliga nätter, men det är den tråkiga verkligheten här hemma just nu :) Men man får ändå säga att vi har haft tur som sluppit sjukdom så länge - Colin har hunnit bli ganska stor nu.



B-B är klädd för en promenad i regnet. Han är väl inte överdrivet förtjust i regnjackan, men regnet är nog ännu värre. Han hatar att bli blöt om de små tassarna :) Colin lyckades i alla fall somna i vagnen och sussar nu gott där ute. Hoppas att det kan göra honom gott! Även om Bugaboons sittdel är i liggläge, så lutar den ju lite och det är bara bra.

Det är kanske den stundande förkylningen i kombination med tänder som gjort den senaste tiden så orolig. Han har inte haft det lätt, lilla gubben. Den andra framtanden har spruckit igenom vilket betyder att Colin snart har sju tänder som är framme helt. Det har gått otroligt fort! Önskar att tänderna hade tagit en liten paus så att han får lugn och ro ;) NU passar vi på att få lite gjort här hemma, och jag hoppas att vi får en BRA söndag med en pigg kille ♥

Kalas

Hej på er!

Idag har det varit tyst på bloggen då vi haft en ganska lugn dag. Colin har inte varit helt på topp. Febern kommer och går emellanåt, inte särskilt hög men han blir ändå lite påverkad. Igår natt somnade han vid halv ett och vaknade halv åtta. Däremellan vaknade han nog tre gånger, trots att han låg mellan oss. I förmiddags försökte vi med alla medel få honom att somna, men inte ens en promenad i vagnen fungerade - där han brukar sova bäst! Vi var tvungna att sitta med honom i famnen när han sov, för han märkte direkt då man skulle lägga honom ifrån sig. Jag och V kunde turas om som tur var. Colin verkar inte riktigt komma in i djupsömnen, utan är oerhört lättväckt. Stackarn.

Aningen trött mamma och Colin (syns på hans ögon att han inte är riktigt på topp...), och mitt hår är verkligen i behov av en klippning vilket jag har tid för i veckan! Ska bli skönt.


Vi skulle iväg på kalas idag och i sista stund övervägde vi om vi verkligen skulle åka, men gjorde det då Colin verkade aningen piggare. Och det gjorde vi nog rätt i, för det var riktigt trevligt. Och efter en gråtattack och lite sömn för en slutkörd kille så var han igång igen. Dock inte riktigt sitt vanliga pigga jag, men ändå vid gott mod. Nu hoppas jag att en natt ska råda bot på detta för jag vill ha tillbaka min vanliga Colin-bus

Hoppas ni haft en fin lördag!

10 månader

För 10 månader sedan var vi inne på förlossningen och skulle få möta Colin om ganska exakt 3 h (han föddes precis innan tolvslaget). Tänk så mycket som hänt under dessa månader! Inte kunde vi ana att 2720 gram kunde förändra så mycket ♥

Nu har han precis somnat, feberfri som tur är. Efter lite gröt och vila var det full fart igen och vi kände igen vår busunge :) Det är svårt att slappna av när Colin inte må bra. Nu hoppas vi att han får sova gott och är pigg och glad imorgon då vi ska på kalas.

Jag och V tittar på Idol såklart och har lite fredagsmys. Beatles-tema är ju lite kul, de har många bra låtar. Sedan är det även Cirkus Möller som brukar vara riktigt roligt. Trevlig fredag på er!

Förskola

Vi har äntligen fått besked om att Colin fått plats på förskolan här i närheten och det känns jättebra. Den andra som fanns lade de ner (inte så bra mitt i babyboomen kanske) och den här är faktiskt nybygggd så jag tror det blir kanon. Jag vet inte vad vi skulle gjort om han inte fått plats där! I november får vi i alla fall datum för när inskolningen ska börja. Lite lättare att planera jobb då.

För övrigt har jag haft en orolig kille här som absolut inte skulle sova, och särskilt inte i sin egen säng. I min famn däremot gick bra så det har han gjort en bra stund nu :) Funderar smått över om han kanske har ont i magen..? Det får bli lite mellis nu för busungen som just vaknat och jag får nog ha i mig lite kaffe.

UPDATE: Nja, helt kry är nog inte lilleman ändå... Han har fått lite feber igen, och är inte riktigt sitt vanliga pigga jag :/ Hoppas det beror på tänderna.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Pigg kille idag

 

God morgon på er!

Fredag och allt idag, vilket känns härligt. Och ännu bättre är att Colin verkar må bra igen! Han har ingen feber nu på morgonen och har ätit sin gröt med god aptit. Han sov faktiskt hela natten, vilket är första gången på väldigt länge. Han låg mellan oss, och jag behövde bara stoppa in nappen två gånger då han gnällde lite i sömnen. Så otroligt skönt! Pappa fick också byta en riktigt full blöja nu på morgonen, vilket kan ha gjort sitt till.

Det räcker numera med minsta lilla för att man som mamma ska bli orolig för de små. Att man lever med hjärtat utanför kroppen är verkligen ingen underdrift ♥ Jag är så glad att Colin mår bra igen och är pigg och glad - nu ska vi ha en riktigt BRA fredag, och jag önskar er detsamma!

Feber

Stackars lilleman som har fått feber.

Jag tyckte han såg lite röd och rosig ut om kinderna tidigare idag. När vi kom hem hade han svårt att komma till ro och kunde inte sova, trots att det vore välbehövligt då han sovit väldigt lite idag. När vi tog tempen visade den lite över 38 grader. Det är ju inte jättemycket, och jag hoppas att den inte stiger mer och att han får en relativt bra natt ändå.

Han sov mellan 7 och 9 ungefär efter att ha varit lite ledsen (utan att äta sin gröt), men vaknade sedan och grät igen. Colin har haft turen och inte varit sjuk tidigare, vilket vi har varit tacksamma över. Men någon gång ska ju vara den första... Undrar om det kan vara tänderna?

Har era barn haft feber i samband med att de fått tänder?

BVC

Vilket konstigt väder vi haft idag! Först sken solen, sen snöade det för att därefter regna och så kom solen fram igen. Temperaturen växlade ju hela tiden. Lite svårt att klä sig själv och de små när det är så. Har ni haft lika omväxlande väder?

Idag var vi som sagt på BVC för 10-månaderskontroll. Busungen hade vuxit bra, och vägde 10 130 gram, och har alltså passerat 10-kilosstrecket som jag nästan trott :) Så stor var inte viktuppgången vid förra besöket - ändå är han väldigt aktiv numera. En matglad liten kille vi har alltså! Han har dessutom blivit hela 76,6 cm lång, vilket är lite över medel. Enligt kurvan är han i förhållande till längden något smalare , så han väger inte för mycket vilket betyder att han får i sig lagom med mat! Jag är ju ganska lång, så det visar sig kanske redan nu, att han kommer bli det med :) Nästa gång vi ska dit är det ettårskontroll och spruta (som nog gör mer ont i mammahjärtat än i Colin, men det är ändå såå jobbigt)...

Förutom BVC har jag hunnit umgås med finaste syster, hälsa på mina snälla arbetskamrater och shoppat lite - tack V som alltid gör sitt bästa för att skämma bort mig

Bild lånad från H&M

 

Något liknande den här koftan (i svart) var det som fick följa med hem bla. Tror inte att det är exakt samma dock.

Frukost

Hej på er!

Frukost pågår här just nu hos oss. Colin har ätit gröt som jag tror är hans absoluta favorit. Vi vaknade upp till en riktigt kylig morgon efter en ganska bra natt! Det känns otroligt skönt att hans sömnvanor verkar gå åt rätt håll igen. Idag ska vi till Bvc för att ta längd och vikt - blir spännande. Det känns iaf som att han växt en del på längden.

Önskar er en fin torsdag!

Kvällslugn

Jag har städat lite lätt här hemma (blir aningen oftare med en hantverkare i farten, hehe), tänt ljus och plockat undan. Det är nog bästa stunden på dagen, när lugnet har lagt sig och familjen är samlad. Vi har ätit en supergod middag beståendes av ugnsbakad lax, potatis, morötter, broccoli och dillsås. Colin verkade tycka att det var en riktig hit också - tänk att något så enkelt kan bli så gott! Ikväll är det Bonde Söker Fru på TV och det ska vi se (har vi tänkt).



Trevlig onsdagskväll på er!

Lite nytt

Idag invigde Colin sina nya kläder som jag köpte på Lindex igår. Han behövde ett par mjuka och sköna byxor som är bra då han kryper omkring, och även under sin overall. Bodyn fick gå i pappas "favorit-tema": AC/DC - for those about to rock! Jag är inget fan av dem, men det betyder ju inte nödvändigtvis att Colin inte är det.

"Vad vill du, mamma?"

 

Jag gillar älskar ju randigt och pappa gillar rock så det blev en liten kompromiss där ;) Vissa (läs V) tyckte att det blev lite mkt randigt ett tag, men nu hade jag minsann inte köpt något på så länge vilket gjorde att jag slog till på dessa byxor! Randigt passar ju så fint på barn, och de har även de där praktiska muddarna i midja och ben.


Godmorgon!

Era positiva kommentarer igår måste ha hjälpt för Colin sov riktigt BRA inatt. Det har vi inte varit alltför bortskämda med på sistone. Han somnade vid halv nio och det var tyst från rummet hela kvällen. Jag fick ta upp honom ett par gånger inatt men han somnade om och vaknade inte förrän sju. Mitt alarm stördes han alltså inte av, så jag hann duscha och sminka mig i lugn och ro. Vilken vardagslyx! Nu är vi redo här och ska strax bege oss iväg. Hoppas ni fått en lika fin start på onsdagen! :)

Projekt: Gillestuga

Sedan vi flyttade in i huset i början av mars 2009 har vi gått igenom rum för rum; badrum, kök, hall, vardagsrum (även om det är en form av "temporär" renovering), Colins sovrum, "kontoret" och vårt eget sovrum (som vi för övrigt har lite mer idéer för).

Innan det är dags för det utvändiga, blir det nog en liten tjuvstart på nya projektet som är vår gillestuga i källaren. Ända sedan vi var på visningen av huset en kall dag i slutet av 2008 har det varit förutbestämt vad som ska bli av det rummet. "Här ska bion vara", sade V då vi gick omkring där nere bland alla andra spekulanter. Och nu är det alltså tänkt att vi ska påbörja arbetet med hans dröm om en riktig hemmabio. Vi har pratat och planerat, och jag misstänker att det är en del kvar att bestämma, men nu ska vi snart komma igång!

Gillestugan som den såg ut med förra ägarens möbler

 

Om ni tycker att den ser hemsk ut på bilden så är det nog ingenting mot hur där har varit under tiden vi renoverat här hemma. Det har ju varit ett perfekt "skräprum" ;) Nu är där dock utrensat i väntan på renoverings-starten! Efter köket var vi båda ganska möra, men nu är det härligt att känna lust och ork till att fortsätta. En paus då och då är verkligen nödvändigt.


Piggelin

Colin fick ett ryck igår kväll igen framåt tio, då han blev klarvaken efter att ha sovit i 1 ½ timme ungefär. Under natten sedan vaknade han ett par gånger till, men vi fick i alla fall sova till 7, då min klocka ringde.

Jag förstår inte att det kan ha blivit såhär knasigt med sömnen, det som gick så bra! Vi blev ju kallade för bortskämda och allt ;) Något vi fått äta upp nu, haha. Jag hoppas verkligen på att det är tänderna, för då kan man ju också tänka att det (förhoppningsvis) går över då de tittat fram. Att leta olika teorier på nätet känns också lite långsökt - alla är vi ju olika och vem vet vad det är som stör Colin eller hur länge det ska hålla i sig för just honom?

V läste något om att det kan handla om att barn i den här åldern inte har någon riktig dygnsrytm. De kan sova ett par timmar för att sedan vara vakna lika länge, somna, vakna osv. Stämmer till viss del. Men det är konstigt att det skulle ändras sådär helt plötsligt. Jag står nog fast vid min teori om att det är tänderna som spökar i alla fall! Nu hoppas jag att lilla gubben kommer till ro snart, han behöver sin sömn.

Hoppas att ni har en fin kväll! Era kommentarer varje dag glädjer mig :)

Full fart idag

Vi har hållit igång hela dagen, men nu är vi hemma och Colin sover sin eftermiddagsnap. Han är alltid så duktig och på gott humör när vi är iväg, fastän han kan vara trött ibland med. Jag tycker också att man märker mer och mer hur lik han är V i sättet, när han skrattar och spexar och har sig! Kanske har han även fått pappas musikaliska sida..? Varje gång jag sjunger (ja, särskilt vackert är det ju inte...) en låt från rytmiken blir han jätteglad och viftar energiskt med armarna, så det märks verkligen att han känner igen den. Häftigt! Inte många drag han har ärvt efter sin mamma inte. En liten smilgrop kan jag möjligtvis ta åt mig äran för... Och kanske hans långa ben ;) För jag tror att de är just ganska långa.

Jag har i alla fall fått umgås med bästa syster ♥ idag, Colins moster som han är så glad i. Man får passa på när hon är hemma; i vanliga fall bor hon i studentstaden Lund. Jag har hittat lite fint till Colin i alla fall (som vanligt) - oftast är det roligare att shoppa till honom :) Enklare om inte annat!




Syster och Colin på hans dopdag (där han inte ens var tre månader gammal)



Jag är med och tävlar om ett valfritt plagg hos Kidelinebloggen. Det enda du behöver göra är att gå in på deras hemsida och välja ut vilket plagg du önskar om du vinner!

Skor

Idag har Colin ställt sig upp mot TV-bänken för första gången! Två gånger på raken. Innan har han gjort det i soffan och i sängen någon gång, men ryggstödet i soffan lutar ju och den är nog lite lättare att resa sig i. Snart kanske vi har en liten kille som trippar omkring här hemma :) Fast än så länge verkar han väldigt nöjd med att krypa faktiskt, det är bara när han vill åt de lite mer svåråtkomliga sakerna som han blir tvungen att häva sig upp mer.

Angående de där skorna jag beställde åt honom i början av september (från Kavat), så har jag ju väntat och väntat. Nu verkar de vara slut i lager, och jag förstår inte riktigt om de ska komma in igen. Kundtjänst var väldigt knapphändig i informationen så det blir väl att fråga där igen... Trist när man trott att de skulle komma när som helst!

 

NU vet jag inte riktigt vad jag ska köpa annars. Kanske någon form av stövel som är lite högre i skaftet..? Han går ju inte än, men det kanske han gör snart. Vad har ni köpt för sko/stövel till era små?

 

Jag ringde även till förskolan idag där jag hoppas Colin får plats (det har verkligen varit babyboom här i samhället!). Det var bra att få veta lite mer om inskolning osv så att jag kan planera för jobbet. Jag hade t ex ingen aning om hur lång tid man brukar avsätta för det, och förhoppningsvis skulle vi få besked snart om plats då de skulle hålla möte där idag. Nu blir det kaffe och bakelse här!


Rosor och nyplanterat

Idag fick jag och Colin fint besök av mamma/mormor. Colin har ett nära förhållande med både mor- och farföräldrar då de ses ganska ofta, och det tycker är jag är jättebra! Hon hade med sig en hel, bla de här fina rosorna.



Jag är ganska dålig på att köpa blommor själv tyvärr, men det är fint att ha en bukett ståendes hemma. Dessutom fick jag lite ljung också, inte ens de behövde jag plantera själv. Lättskötta och tåliga - passar mig utmärkt som inte gillar att gå och plocka och pyssla om ;) Nu har vi lite höstfint på trappen i alla fall. Tyvärr ser inte trädgården så rolig ut för övrigt, men det blir som sagt ett projekt till våren, då det blir en "extreme makeover" utvändigt av både hus och trädgård. Kul att planera!

Ett par timmar senare...

...har jag sovit och känner mig bra mkt piggare! Colin sover ännu, så det behövdes nog :) Nu är det svårt att tro att vi var bortskämda med sömn och hela nätter för en tid sedan. Men det kan ju vända fort (hoppas jag på i alla fall). Innan man får barn är det nog lite svårt att föreställa sig hur beroende man blir av det här med att prata om sömn; man jagar sina timmar varje natt och försöker minnas hur ofta man varit uppe, haha. Ändå finns det inget bättre än livet som småbarnsförälder, och det gäller att ta tillvara på varje dag, varje stund!

Morgon vid fyra (!)

 

Ja, de där tummarna ni höll hjälpte väl ganska bra - Colin sov hela kvällen och fram till fyra. Sedan bestämde han sig för att det var morgon (!). Efter att ha försökt få honom att somna om i 1½ timme gav jag upp och gick upp med busungen (kan vara den långa eftermiddagsvilan igår som är boven i dramat). Vi åt istället en lång mysig frukost hela familjen, med tända ljus, kokt ägg och kaffe. Man får ju göra det bästa av situationen! Positivt är att vi fick extra tid med pappan idag. Colin fick yoghurt med banan i, men jag tror blåbär var populärare. Nu är klockan lite över sju, och med tanke på att Colin varit vaken i några timmar så är det väl snart dags för dagens första nap ;)


Nattning

Efter en bra eftermiddag med besök och god fika, så försöker vi natta Colin och hoppas båda på lite sömn. Särskilt för V's del, som ska upp tidigt och jobba imorgon. Vi har tyvärr inget gästrum (ännu - senare projekt) där han kan lägga sig och sova ostört. Så håll tummarna är ni snälla :) En bra natt gör så otroligt stor skillnad!

Godnatt med er!

Tänder

Kanske har vi fått en aning om vad gångna nätters orolighet berott på... Colin har ju ytterliggare tänder på gång! Fem stycken har redan kommit fram en bra bit, och sedan är det minst en till i nederkäken som precis spruckit igenom. Jag tror att den ena framtanden där uppe kommer snart med.

När hände allt detta?! Tänderna växer ju fram i en rasande fart, inte konstigt att han är besvärad lillen ♥ Det har hållt på så länge nu, och han har uppenbarligen svårt att sova då det gör ont. Nu är det inte många kvar; kanske lika bra att de kommer på en gång så blir det lugnt sedan :)

Vi har annars haft en soft dag här, lilla familjen. Efter en power-nap (vad skulle man gjort utan dem?) känner jag mig i alla fall piggare, Colin sover dagens andra tupplur, B-B snarkar i sitt "hus" och V pysslar med en av alla sina spel-konsoler. Nu hoppas vi på en BRA eftermiddag och kväll här! Hoppas ni har en riktigt skön söndag med :)



Lindex Shop Online - CardiganLindex Shop Online - Tröja
Fint från Lindex! Deras kläder är ganska små i storlekarna tycker jag så snart kan vi börja handla på den större pojkavdelningen :)

Orolig kväll

Ja, gårkvällen blev ju inte mkt bättre vad gäller sömnen för Colins del...

Han vägrade somna om, trots många försök och han kunde inte alls varva ner. Så länge han var uppe var han glad, pratade och skrattade, men så fort vi skulle lägga honom ner började han gnälla direkt. När klockan närmade sig elva beslöt vi att själva gå och lägga oss - ibland går det ju lättare att få Colin att sova hos oss. Men icke. Han var helt hysterisk, nästan lite speedad! Han for omkring i sängen, låg på alla fyra och gungade och skrek och skrattade om vartannat. Han måste ha varit fruktansvärt övertrött. Kunde liksom inte slappna av.

Föregående natt sov han ju bara mellan halv två (!) och halv åtta ungefär, efter att han vaknat igen vid tio, halv elva. Och under lördagen sov han bara en gång dagtid. Därför hade jag trott att han skulle slockna igår natt. Sådan tur hade vi alltså inte ;) När Colin äntligen somnade i min famn (efter hysteriskt gråt) närmare tolv, sov han nog ungefär fram till tre, fyra då han vaknade till en gång. Sedan gjorde han morgon vid halv åtta. Och det var ju ok. Men inte mkt sömn för en liten kille, om man räknar vad han sovit under hela helgen. Jag undrar vad det kan bero på? Idag ska vi prova och låta Colin sova en gång på eftermiddagen (som han brukar) och se om det hjälper.

En morgonpromenad har det i alla fall blivit för oss idag, och Colin ligger i vagnen ute där han sover bäst. Idag invigde han sin nya overall då temperaturen var ett par grader under nollan.





Inte sova

Kvällen verkar inte bli så mkt bättre än så länge, då Colin somnade vid sju och vaknade igen knappt en timme senare. Nu ligger han och ropar "mamma, mamma" ifrån pappas mjuka famn och visar inte så många tecken till trötthet (nåja, några gäspningar kommer det väl). Han har inte sovit sedan halv två idag, så jag tror verkligen att lite sömn hade gjort honom gott! Ja, vi får se hur det blir. Kan möjligtvis vara tänderna som besvärar honom igen. Den ena framtanden har spruckit igenom sedan ett tag tillbaka, medan den andra verkar dröja lite. Än så länge är där bara en bula. Det blir skönt när de besvärliga tänderna väl är framme! Man behöver någon liten stund för sig själv på kvällen för att ta det lugnt och återhämta sig efter dagens vilda lekar. Han älskar verkligen när man jagar honom i gå-stolen, så det har ju blivit en del bus :)

Jag har förresten ändrat om lite i headern. Jag har en tendens att tröttna om jag inte är 100% nöjd med designen, men nu tror jag minsann att det börjar likna något.

 


Lördag och sol

Idag vaknade man nästan upp till ett vinterlandskap, då frosten gjorde allting vitt! Det har alltså varit riktigt kallt inatt, men nu skiner solen här som värmer lite.

Annars har vi haft en lite stökig natt. Det började redan igår kväll; Colin vaknade en eller två gånger i timmen så det blev en del springande fram och tillbaka. Trots att han sov mellan oss hela natten så har han varit orolig och vaknat några gånger. Jag vet inte om han hade ont i magen kanske? Det är ju såklart alltid svårt att veta, men när jag vaknade fick jag i alla fall byta en blöja som var ganska full :)  Turligt nog har Colin en snäll pappa, som sedan lät mig sova en liten stund till och det var riktigt skönt efter den natten!

Jag hann i alla fall se Linneas framträdande igår, och såg att hon gick vidare. Juryn verkar gilla henne riktigt mycket dessutom, hoppas publiken gör det med. Nu hoppas vi på en fin dag här och jag önskar er detsamma!

Colin invigde nya (aningen stora) mössan idag på en något kylig promenad


Ellos

När hösten kommer får man lite extra lust till att dona och fixa inomhus tycker jag. Kanske särskilt med belysning, som behövs nu när det går mot mörkare tider! Jag hittar massor av fina lampor som jag skulle kunna tänka mig här hemma :) Hos Ellos med deras rabattkoder kan man ju verkligen fynda en hel del. De här lamporna tycker jag var riktigt snygga!

Med en rabatt på 50 % får man t ex den här första (som finns i svart också) för 900 kr! En i stort sett likadan har de ju här, men då för det lite saftigare priset på 2000 kr.



Bilder lånade från Ellos

Idol - vad annars?

Jag har nyss nattat Colin, och nu har vi laddat med kaffe, choklad, chips och läsk inför Idol.

Ja, fredagskvällen är ganska så välkommen. Bästa dagen på veckan då vi alltid är lediga helger här. Vi hejjar såklart fram Linnea, som är en gammal klasskompis till mig. Hoppas hon klarar det hela vägen! Hade varit riktigt roligt att se. Hon är ju väldigt duktig, det var hon redan i skolan!

Jag gissar att ni är några till som ska titta på Idol :)


Lergryta

Vi går ifrån den vanliga fredagsklassikern (många äter väl just tacos) idag då vi ska äta något som jag skulle tro är lite mindre vanligt numera - kyckling i lergryta.

Jag har för mig att lergrytan hade sin storhetstid på 80-talet nån gång... Jag är i alla fall uppvuxen med den. Maten blir inte bara god, utan det är också ett hälsosamt sätt att tillaga den på! Maten kokar i sin egen vätska och på så sätt bevaras alla näringsämnen och man behöver inget extra fett. Låter väl bra? :)



Bild lånad från Cervera


Det enda man ska tänka på är att blötlägga den en stund innan och sätta in lergrytan i kall ugn. Vi ska ha i kyckling, potatis, morot och lök, och det är riktigt gott! Mycket enkelt. Dessutom sköter maten i stort sett sig själv, vilket är toppen. Kanske någon som har provat?

Fredag

God morgon på er!

Äntligen fredag och det är lika härligt som vanligt, helgen är välkommen. För även om man är hemma om dagarna så är det något extra med just dessa dagar tycker jag! Efter en mysig morgon där vi varit lite sega i starten, och lång frukost börjar vi bli klara här.

Planen är att hinna med lite städning idag, det vanliga plocket och så kanske en shoppingtur. Jag vet att vi behöver lite mat till B-B i alla fall, och de har öppnat en ny djuraffär i stan som kanske kan vara kul att spana in. Men först blir det nog en promenad i det fina höstvädret!

Lyxfällan

Vi har nyss tittat på Lyxfällan här hemma, och (som för det mesta) är jag nog lite i chock!

Jag förstår inte hur man kan handla så oansvarigt när man är förälder och har barn. En roll där man faktiskt ska vara en förebild, med ett enormt ansvar dessutom. Vilket borde betyda allt. För det finns ju faktiskt inget viktigare än våra barn! Som förälder kan man bara inte sätta sina egna behov och bekvämlighet i centrum, blunda för problemen som finns och bara fortsätta som ingenting. Det är ju barnen som råkar illa ut i slutändan, och får ta konsekvenserna när deras föräldrar mår dåligt.

Förra veckan tog nog nästan priset, då föräldrarna länsat sina barns konton på pengar som mormodern sparat ihop till dem. Och äldste sonen, som var arbetslös, fick betala en ny tvättmaskin då de själva inte hade råd. Samtidigt som de lade flera tusenlappar i månaden på ciggaretter. Hur kan man sjunka till sådana nivåer?


 

Kanske blir man extra berörd när man har barn själv. Alla vill vi väl  ge våra små den bästa starten de kan få här i livet.

 


Förskola

Efter shopping, massa bus (jag jagade honom i gå-stolen för fullt innan middagen) och fikabesök nu ikväll så är det en trött Colin som ligger och myser hos pappan. Just nu "pratar" han för fullt, men jag tror att han slocknar snart :) Ja, nu sover han visst! Det kan gå fort det där!

Jag kikar runt på PoP's hemsida där de har en "förskolelista", som kanske kan vara bra spana in. Det är ganska mycket saker att tänka på! Än är det ju ett tag kvar, men jag brukar vara ute i god tid med det mesta! Det är tänkt att Colin ska börja på förskola i mitten av januari, men han ska inte gå heltid. Hela dagar tror jag hade blivit lite väl mycket, och det känns bra för hela familjens skull att jag går ner lite i arbetstid.

Eftersom Colin fyller år precis innan julafton blir det ju en hel del presenter just vid den tidpunkten, så det är bra om man hinner fundera redan nu över lite saker som man kan sätta upp på hans önskelista! Förskolan kanske brukar ge ut en lista på vad som behöver finnas där? I vilket fall är det ju bra om man kan "önska sig" en del av de nödvändiga sakerna. 



LITENLÅNGKALSONGERTRÖJA

Bilder lånade från Polarn o Pyret


PoP hade en fin liten ryggsäck där som kanske vore bra till förskolan... Väldigt söt om inte annat! :) Mjukt och skönt underställ vore nog inte dumt heller! En del är väl bra att ha dubbelt av också kan jag tänka.

Rosa bandet

Jag har självklart köpt Rosa Bandet, men alla sätt som man kan stödja på är ju bra!

Via försäkringsbolaget Chartis kan man i sin blogg lägga upp en sådan här länk, klicka på den - och vips - så skänker de 10 kr till Rosa Bandet - kampanjen.  Bra, eller hur?!

Stöd rosa bandet

 

Målet är att komma upp i 25 000 kr. Gör det du med!


Mössjakt

Hej på er!

Vi har haft ytterliggare en dag med underbart väder här hos oss så den har delvis tillbringats i stan. Målet var att hitta en mössa till Colin; någon modell som går ner lite över öronen och gärna med knytband till då han drar av sig den direkt annars. Lättare sagt än gjort kan jag tala om!

Fanns där inte bara en massa söta mössor till flickor, så var de för små i storlekarna eller hade en massa färgglada tryck på sig. Spiderman, Cars osv. Och jag är inget större fan av sådana. Det kan vara snyggt med någon enstaka tröja eller liknande men när det kommer till mössor och dylikt så vill jag hellre ha något som är lite mer stilrent och diskret, inte en massa grälla färger. Mycket har förmodligen hunnit ta slut, för utbudet var verkligen dåligt.

Räddningen blev Polarn o Pyret och mormor som ville köpa en mössa till Colin. Tack, tack! Det blev en sådan här:

 

Bild lånad från PoP

 


Precis vad jag sökte! De har ju så mycket fint där inne, även om det kostar lite mer än på ex Lindex, Kappahl, så är det faktiskt ibland värt det. Mössan var ganska stor i storleken, och han blev riktigt söt i den :) Jag provade lite kläder, men det blev inte mkt mer shoppat än ett par vantar som behövs nu under barnvagsnpromenaderna.

För övrigt har jag börjat luska i om beställningen med Colins skor är på väg snart...? Hoppas det (blev ju dessa)!

OTH

Efter en skön dusch ska jag snart sjunka ner i soffan tänkte jag, kanske med en clementing eller två. Vi får se om Colin vill sova snart, efter en relativt sen eftermiddagsnap idag. Annars får han mysa med oss ett tag :)

Bonde Söker Fru
går ju ikväll, och sedan blir det nog det senaste avsnittet av One Tree Hill - min favoritserie även efter alla dessa år! :) Jag trodde att den skulle tappa då Lucas och Peyton försvann (det brukar ofta bli så då skådespelare droppar av en efter en) men jag tycker nästan tvärtom. Den är fortfarande riktigt, riktigt bra och jag hoppas det blir en säsong till!

Trevlig kväll på er!

Colin tar sig fram

Stackars liten somnade nästan sittande i stolen vid lunchen! Det har faktiskt inte hänt förut. Han var så väldigt trött efter rytmiken då förmiddagsvilan inte hanns med. Så det blev bums i säng för lilleman som sover gott nu ♥

När Colin tar sig fram här hemma brukar det ofta se ut som på bilden, med någon leksak i munnen. Han kanske har lärt sig av sin "bror" :)

Det ser ju så sött ut!

 

Det är roligt när Colin kryper omkring och fått syn på något "förbjudet" som han vet att han inte ska röra. Då säger man "nej, nej - inte den" och börjar jaga honom medan han kryper så fort som de små armarna och benen bär! Det riktigt syns hur bråttom det blir, haha. Tänk att de redan kan vara så medvetna och busiga :)


Godmorgon

Hej på er!

Den här onsdagen bjuder på sol och strålande väder. Vi ska som vanligt på rytmik här, jag och Colin. Jag tror att han uppskattar det mer och mer. Just nu far han rundor i sin gåstol - snart går han väl utan den med! Igår ställde han sig faktiskt upp i soffan, så det händer verkligen saker.

Får se om vi hinner ta oss in till stan i veckan, för Colin hade behövt en ny mössa. Han har en tunnare variant från PoP, men jag tänkte leta efter en som är lite varmare och sitter bättre över öronen. De har den här från Lindex som var ganska fin. Återstår att se vad de har i butik!

Lindex Shop Online - Mössa


Gardiner och middag

Idag var jag inom och handlade gardiner en snabbis. Egentligen ville jag ha mönstrade (på vit bas) som skulle matcha de svarta vi redan har. Men det var ju lättare sagt än gjort, så när jag hittade hel-vita på rea slog jag faktiskt till. Vitt fungerar ju till det mesta och då kan man ju byta ut de andra i framtiden. Så här har det sett ut lite för länge nu, så det är skönt att ha fått upp de nya!



Vitt och svart är ju ett genomgående tema här hemma, som ni kanske sett i albumet "Hemma hos oss". Det är en kombination vi aldrig tröttnar på (tur jag och V är lika där). Tanken är väl att låta andra mindre inredningsdetaljer fungera som färgklickar, men vi får ta det efterhand. Man kan (tyvärr) inte göra allt på en gång!

Vi har nyss ätit middag här hemma och det blev gott det med (jag är inne i ett riktigt "matlagnings-flow" nu verkar det som). Färsk pasta fylld med spenat och ricotta, och pastasåsen jag testade att göra till Colin. Den har blivit poppis här hemma! Jag och köket var en ganska dålig kombination för några år sedan, men jag antar att den här husligheten är något som kommit med åren och genom föräldraskapet ;)


Baguette-sallad

Colin sov faktiskt ganska bra inatt med - fram till femtiden låg han i egen säng, och då hade han varit vaken någon gång under natten. Det är lite svårt att minnas efteråt, haha. Ibland gör man nästan saker i sömnen! Fortsätter han sova så bra gör vi nog ett nytt försök och låter honom sova i sitt eget rum igen.

Från en sak till en annan...

Igår provade jag något nytt - nämligen att göra egen baguettesallad. V har ofta med smörgås när han jobbar och ibland vill man bara ha något nytt på smörgåsen! De färdiga som finns att köpa räcker ju inte så långt. Och vi tyckte båda att den hemmagjorda blev riktigt smarrig! Jag kikade runt på nätet för lite inspiration och blandade sedan ihop efter eget tycke och smak.

 

Ingredienser:

1 burk creme fraiche

ca 2-3 msk majonnäs

Bacon (ca ½ pkt)

Kycklingfilé

Gul lök/purjolök/röd lök

Svartpeppar

Curry

Salt

 

Jag hackade kycklingfilén och baconet ganska smått och stekte det. Sedan blandade jag bara ihop alltig och kryddade efter smak. Vi hade i gul lök då det var vad vi ändå hade hemma, men jag tänker nog prova med annan lök nästa gång också.

Det finns ju så mycket andra saker man kan ha i för att variera, så som paprika, svamp, tomat mm. Det tänker vi minsann testa - för gott blev det! Receptet kan verkligen rekommenderas.

 


Hela familjen hemma

Nu har vi äntligen fått hem B-B med så hela familjen är samlad! Dock tror jag att han gärna själv stannat lite extra hos farmor för han blir så bortskämd där ;) Han blev ju inte precis galen av lycka över att vi kom för att hämta hem honom, haha.

Här hemma blir det en lugn kväll. Colin har badat, och ska äta gröt snart. Vi ska såklart ha i oss lite av det obligatoriska kvällskaffet, och kan samtidigt njuta av den här utsikten som jag älskar med att bo här. Det är som att ha en tavla i ständig förändrig utanför fönstret. Just vid solnedgången kan det vara så otroligt fint!


Sömn

Jag fick den bästa starten på dagen som man kan få idag!

När jag slog upp ögonen vid kvart över åtta (!) idag så var det till ljudet av Colins fina röst när han sade "pappa, pappa" (han började ju säga det i fredags, och det var så roligt att höra - han har sagt mamma ett tag nu!). Colin satt upp i sin lilla säng med händerna på spjälorna och skrattade och såg så söt ut som bara han kan medan solen strilade in genom fönstret ♥ Mammahjärtat svämmade över av kärlek i den stunden. Tänk att vi har skapat den där underbart fina lilla varelsen som gör oss så stolta varje dag!

Jag var bara uppe och stoppade in nappen en gång inatt. Han sov alltså hela natten i sin egen säng, och det var ett bra tag sedan sist vill jag lova! Det var välbehövligt med sömn nu när vi har haft tre ganska intensiva dagar, och han behövde det förmodligen med. Med full energi har vi börjat veckan här hemma med lite städning, tvätt och så har jag gjort efterrätt/mellanmål på päron och kanel som är Colins favorit. Han har levt på burkmat i helgen så det är roligt nu när han kan äta hemmagjort mat igen.

Hoppas att ni har fått en lika fin start på er vecka!

Borta bra - men hemma är nog ändå bäst...

Nu är vi hemma efter en riktigt BRA helg :) Den inleddes med god middag ute i fredags, bara jag och V. Även om vi inte var borta länge från Colin så räckte det för att vi skulle sakna lilla gubben ♥ Men jag tror att det är bra att han lär sig att vara ifrån oss då och då.

Sedan åkte vi mot Skövde i lördags förmiddag. IKEA var som sagt crazy, men då vi inte skulle ha så värst mkt därifrån så kunde vi ta det ganska lugnt. Har man en hel lista att bocka av blir det lätt lite svettigt. De hade fått in lite julsaker redan nu, så jag tror det blir ett besök där igen innan jul, dock i Helsingborg som ju är superfräscht nu! Det blev lunch där också, vilket säkert tog en och en halvtimme då det var fullpackat. Brickvagnarna var riktig hårdvaluta ;)

För övrigt var hotellet vi bodde på jättefint, och frukostbuffén väldigt bra, som den brukar. Tänk om frukosten alltid var uppdukad när man kom upp om mornarna, och det fanns lika mycket att välja på - vilken lyx det vore! V gräddade våfflor, pressade färsk apelsinjuice och åt kanelbullar, haha. Jag höll mig mig till min standard; äggröra, bacon, korv mm. Det var en stadig början på dagen, för sedan blev det en hel del affärer gjorda - desto sämre med shopping bara, men sällskapet var det viktigaste :) I eftermiddags vände vi hemåt för att komma fram i någorlunda bra tid, och Colin var världens duktigaste kille hela resan.

Vi kan alltså kort sagt tänka oss att åka till Skövde och hälsa på faster (och farbror!) snart igen, för vi har haft det superbra!



Bild lånad från Scandics hemsida

På resa

Vi befinner oss på hotellet just nu, vi har en trött liten kille som snart ska sova tror jag! Han har varit jätteduktig idag, under allt bilåkande och på ett Ikea där halva Jönköping verkade befinna sig. Men vi hittade trots allt vi skulle.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Det är jobbigt att vara på resande fot som ni ser ;) Vi har i alla fall haft en toppendag med jättegod mat, och det var kul att träffa faster och 'farbror'. Nu hoppas jag på en bra natt här, och sen laddar jag för frukostbuffe imorgon, hehe. Blir nog ganska tidig kväll för oss som varit igång hela dagen. Ha en bra lördagskväll!

Mysig helg

Nu ska vi bege oss mot Skövde här!

Med ett stopp på IKEA i Jönköping också såklart ;) Vädret är riktigt fint så jag hoppas vi har tur i helgen. Även om det bara är en övernattning så blir det en hel del att tänka på när man har barn med. Fast jag ska väl inte sticka under stol med att jag också har en del saker...haha.

"Hörs" vi inte innan så får ni ha en bra helg - det ska vi! Kram

Sakna

Det är så fruktansvärt tomt här hemma - ingen liten B-B som tassar omkring och tigger mat, skäller eller dammsuger golvet på matrester (att det har en tendens att samlas lite under Colins plats är definitivt inget som undgått honom!)... Man är liksom van vid att han alltid finns där någonstans, i bakgrunden.

Eftersom vi ska iväg över helgen så har han det bäst hos farmor och farfar nu. Där blir han bortskämd så det räcker och blir över! Han brukar inte ens bli särskilt glad då vi kommer för att hämta hem honom igen - "Jaha, slut på semestern nu", brukar han se ut att tänka ;) För där är det någon som får göra precis som han vill! Och ingen Colin som konkurrerar om farmor och farfars uppmärksamhet heller.


Photobucket Pictures, Images and Photos

En höstig bild på B-B från promenaden igår

 

Vi har varit iväg på lite föräldrargrupp idag och fick information om infektioner och liknande, som kanske blir lite mer aktuellt då det är dags för förskola i januari. Sedan fikade vi med E - tack för idag, alltid lika kul att ses! :) Och Colin slocknade nästan sittande, då han missat sin förmiddagsvila; i stan händer det lite för mycket för att man ska ha tid att sova!

 

Nu väntar jag på att min kärlek ska komma hem - ikväll blir det middag på tu man hand för oss ♥

6 år ♥

Idag firar jag och V 6 år tillsammans!

De bästa 6 åren ♥ Vad livet vore utan dig vill jag inte ens tänka på! Tillsammans har vi uppnått en hel del sedan vi båda som tonåringar traskade i samma korridorer på gymnasiet :) Det största och finaste av allt såklart - Colin!

Och det blir bara bättre och bättre. Vad som än kommer näst vet jag att det är dig jag vill uppleva det med. Älskar dig V!

 


Trötter

Idag har varit en bra dag då vi varit igång hela tiden; jag och Colin har busat och myst massor!  Han sov länge kring lunch och vaknade inte förrän närmare ett tror jag. Därför hann vi inte med någon eftermiddagsvila, och efter besök nu ikväll så var det en slagen hjälte som till slut somnade i sin säng.

Om han var svår att lägga igår (flaxade hysteriskt med armar och ben, skrattade och grät om vartannat) så gick det desto lättare idag. Det tog nog knappt fem minuter. Nu hoppas jag att han sover för natten i alla fall. Annars brukar han vakna kring elva av någon anledning. Jag förstår inte riktigt hur det fungerar men han verkar ha en inbyggd klocka, för oavsett när han somnat, vaknar han alltid till vid den tiden.


Jag och Colin idag - inte särskilt lik mamma alls tror jag! Det är pappas kille, med de blå ögonen :)

Det är så roligt att leka med honom nu, för han är verkligen en bestämd kille och visar precis vad han vill. Går det inte riktigt hans väg så skriker han otåligt och blir nästan lite arg. Han öppnar lådor, häver sig upp på knä mot saker och ska upptäcka precis allt här hemma. En riktigt rolig och spännande period då det hela tiden händer något nytt. Idag lät det som han försökte säga pappa - men lät mest som da-daa. Den här boken är väldigt intressant för närvarande. Colin är framme och bläddrar i den hela tiden, och rädslan över de olika ljuden verkar ha gått över. Skönt det. Han verkar mest gilla själva bläddrandet, för innehållet tror jag inte är så högintressant ännu ;) Möjligen färgerna då.

Nu ska jag svara på lite kommentarer och sedan blir det soffan - stor premiär ikväll igen ju av mitt favoritprogram: Lyxfällan! :)

Effektiv till tusen!

Innan man får barn inser man nog inte riktigt hur effektiv man egentligen kan bli. Plötsligt blir tiden för alla sysslor som ska göras här hemma ganska begränsad, och man får utnyttja de stunder då de små sover väl. Nu kan jag nästan undra vad man gjorde av all tid innan man faktiskt fick barn, haha. Sover i Colin 2 ½ timme (sällan, men det händer) så vet jag knappt vad jag ska göra av tiden! Lite märkligt det där.

Vi har i alla fall varit ute på en regnig förmiddagspromenad, vilket B-B nog tyckte att vi kunde ha hoppat över ;) Colin däremot ser ju ut att ha det ganska så mysigt där i vagnen under regnskyddet (lite tältkänsla kanske, då regnet smattrar mot skyddet). Har man bara rätt kläder så tycker jag det kan vara skönt att promenera i regn... ok, inte ösregn då kanske ;)

Lilleman somnade sedan gott i sin vagn ute, där han faktiskt sover som bäst. Jag passade på att svepa ett varv med dammsugaren här hemma, duscha, plocka undan och städa ytterliggare lite mer. Allt inom loppet av - ja, inte mer än en timme i alla fall! Nu finns det liksom inte tid att skjuta på saker och ting - man ser till att få det gjort istället! Jag tror att de flesta med små barn känner igen sig :) Nu väntar jag på att han vaknar, så blir det lite lunch.

Premiär

En liten kille här som inte vill sova, trots att varit vaken sedan halv-två tiden. Det får bli mys i soffan istället ♥ Ibland somnar han så sött på pappas bröst efter en stund, och det är nog inte helt fel det heller.

Ikväll är det premiär av Bonde Söker Fru igen, och det ska vi såklart se. En dokusåpa som jag inte tröttnar på. Genuina människor och ett koncept som inte går ut på att de ska göra bort sig! Men först blir det lite kaffe här. Ha en fin kväll!

 

(Väggord som hade passat fint här hemma, bild lånad härifrån)



Leggings

Jag har de här sedan tidigare och är supernöjd! De är riktigt långa även till mig ;) Leggings används ganska flitigt, och jag är lite sugen på dem nedan nu med. Lindex har ju massor av modeller att välja bland!

Lindex Shop Online - Leggings

Bild från Lindex


Barn och djur

Colin och Ceasar, mammas och pappas katt, som i år "fyllt moppe" - alltså 15 år. Han börjar bli gammal nu och är lite stel i lederna, men fortfarande lika fin. En stoor (skulle gissa på 7-8 kg) herre som jag är uppväxt med; han flyttade hem till oss när jag var 9 år och har alltså nästan alltid funnits där.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

 

Colin gillar djur, och katter är såklart lite extra spännande då vi inte har någon hemma! Han skrattar så fort han ser Ceasar och vill gärna känna. Under övervakning går det bra, för han kan vara ganska hårdhänt i de små nyporna. Ceasar är inte van vid så små barn, men det går bra för han är ändå lugn av sig och går undan om det blir för mycket.

 

En av mina favoritbilder på pojkarna (som jag visat förut)

 

Jag tror att det är bra för barn att ha djur omkring sig när de växer upp (vi hade själv många olika sorter när jag växte upp). Det gör att barnen blir vana vid djur och lär sig hur man ska handskas med dem, att de också är levande varelser. När barnen blir äldre kan det ju också lära dem så otroligt mycket om ansvar och ansvarstagande. Vad tycker ni? Är ni själva uppväxta med djur?

 

 


Vinst - igen!

God morgon på er!

Här fick jag mig en riktigt rolig överraskning på morgonen då jag kommer upp och ser att jag vunnit i en tävling hos Annawii! Ett halsband från Marc by Marc Jacobs serie "House of cards". Det är ett superfint, enkelt smycke som verkligen kommer passa bra till vardags. Så glad jag blev! Jag verkar för övrigt ha tur just nu ;)

Här har vi annars en trött kille som sover ännu. Jag har varit uppe ett tag och grejat och gjort mig i ordning i lugn och ro, vilket inte händer så ofta numera. Snart borde han vakna och då blir det frukost för oss båda. Han brukar sitta och plocka med en liten smörgås, och man ser skillnaden i hans finmotorik - han har blivit duktig på att plocka i sig och greppa med det s.k pincettgreppet jämfört med i början.



Kvällssol - bild från vår trädgård.


Idag skiner dock inte solen så fint. Här är mulet och grått idag, men vi ska iväg på rytmik och det ska bli kul!

Ljus

En dusch senare och lite kaffe (och en bit choklad, visst) på det så känner man sig pigg(are). Det är skönt att duscha i lugn och ro på kvällen när V ser efter Colin. Då behöver man inte stanna upp hela tiden för att se så inte Colin vaknat.

Sitter och spanar runt lite på IKEA's hemsida. Vi ska ju inom där i Jönköping när vi ändå har vägarna förbi. Vet inte hur många gånger vi varit där egentligen sedan vi gjort om köket, haha! Ofta, för att inte ha det i vår direkta närhet. 

Bild från IKEA

 

Vet inte riktigt om det är så mkt vi behöver där just nu eller som vi planerat att köpa... Kanske någon dekoration på väggarna i hallen? Ljus är ju någonting som man alltid köper på sig av där i alla fall. Ja, något kommer man väl hem med gissar jag ;)


Mums

Idag har vi äntligen varit iväg och storhandlat. Skönt att ha det gjort! Då vi bor lite utanför stan så brukar det bli en gång i veckan, smidigt och framför allt billigare.

Jag älskar när skåpen är fyllda igen och frysen är full av mat - finns inget tristare än när det gapar tomt hemma i skafferiet. Vi brukar faktiskt skriva "veckomatsedel", i alla fall så att man vet på ett ungefär vad man ska äta. Jag tycker det är mycket lättare att bestämma det innan, än att handla dag för dag. Ibland finns där helt enkelt ingen inspiration och då är det skönt att ha allt hemma.

Jag köpte säsongens första satsumas (eller clementiner, eller vad man nu väljer att kalla dem) idag, det är så gott! Det var mitt beroende förra året då jag var gravid. Kanske behövde jag ha i mig lite extra c-vitamin..? Men det är ju klart nyttigare än om man jämför med en del andra gravid-cravings ;)



Upp

God morgon på er!

Här leks det redan för fullt. Colin har blivit så duktig på att sysselsätta sig själv. Han kryper omkring i sitt rum och tittar på den ena leksaken efter den andra. Det är roligt att bara sitta och titta på honom!

Photobucket Pictures, Images and Photos



Han har börjat resa sig mkt mot saker sedan ett tag tillbaka så det dröjer nog inte alltför länge innan han ställer sig helt. Det kan ju gå från en dag till en annan!

Puss på dig

Jag såg precis att jag blivit utsedd till Veckan blogg hos Crazyangel - vad roligt! Är det några nya läsare som hittar hit så är ni varmt välkomna :)

Här har vi som vanligt tittat med ett halvt öga på Ullared, blir lite sådär när det är en liten kille som ska nattas mitt i. Jag tycker att Colin är mkt lättare att lägga nu, och vi hoppas det håller i sig! För ett tag sedan tog ju läggningarna en bra stund, då han vaknade till och gnällde så fort man lade honom ifrån sig i sängen. Idag har han också sovit en hel del på dagen med, så det är kanske lite sömn som ska tas igen.

Bild från i somras

 

Många pussar varje dag blir det! Man får passa på så länge han inte gör så mycket motstånd ;) Älskade gullungen, som förgyller våra dagar så ♥

 

Trevlig måndagskväll på er!


Att se fram emot

Vi har mycket roligt att se fram emot den här veckan. Vi har rytmik som vanligt och så ska vi äntligen få träffa bästa E, som är en gammal vän, igen ♥ Det är svårt att tajma in ibland så det var ett tag sen, men nu så!

På fredag firar dessutom jag och V 6 år tillsammans - tänk, 6 hela år. Vart tar tiden vägen? Det blir nog ett restaurang-besök för att uppmärksamma detta. Barnvakt är redan fixat. Måste verkligen boka bord nu kom jag på..

Sedan ska vi åka till Skövde över helgen vilket jag längtar till. Vi ska hälsa på Colins faster med kille. Det blir Colins första hotellövernattning, kul att se hur det går :) Hoppas det blir bra i alla fall.

 

Mycket som händer alltså vilket är roligt. Att umgås med nära och kära är ju det bästa som finns! Har ni något kul inplanerat i veckan?


Liten gubbe?

Det var de här byxorna jag kikade på inne på Kappahl - hur söta?

Bild lånad från Kappahl

 

Tänk så gulligt med en liten skjorta under! 179 kr kostar dem, och jag var nära ett köp. Kanske passande kalas-kläder?


Ett bra tips

Nätterna verkar bli bättre och bättre, så det tackar jag bara för! Colin vaknade inte på riktigt förrän närmre nio - jag klagar verkligen inte! ;)

För ett bra tag sedan skrev jag om att vi köpt en sådan här, en Sack'nSeat.

Jag tyckte att den verkade vara en smidig uppfinning och nu, efter att ha provat den några gånger kan jag inte annat än att hålla med! Vi har alltid våran i skötväskan, som vi ändå har med oss överallt. Perfekt då man är iväg på exempelvis kaféer eller hemma hos någon annan och Colin ska sitta med vid bordet.

 

Man trär den bara över ryggstödet på en stol, och så finns det två olika remmar som ska spännas fast. Colin sitter riktigt bra i den (bättre än jag trodde!), och det är jättesmidigt att använda den på ställen där det inte finns andra barnstolar eller vagnen inte får plats. Den blir dessutom jätteliten när man vikt ihop den, och är alltså inte jobbig att ha med sig. Med små barn är det ju tillräckligt med saker som ska följa med ändå :)

 

Enda nackdelen är att den inte fungerar på riktigt alla stolar, som tex våra matsalsmöbler där stolarna har lite högre rygg. Men för övrigt är jag supernöjd och ångrar verkligen inte att vi köpte den. 200 kr tycker jag det var värt!


Söndagsmiddag

Det brukar bli något extra gott att äta till midag på söndagar och idag äter vi fläsk(ytter)filé i ugn. Det är superenkelt att göra och blir riktigt smarrigt!


1 fläskfilé/fläskytterfilé
1-2 gula lökar
Färska champinjoner
2 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
2 dl creme fraiche

Riven ost


Bryn fläskfilén i smör så att den får färg. Krydda med salt och peppar. Bryn sedan lök och champinjoner lite lätt. Smörj en ugnssäker form, lägg i köttet, löken och svampen. Bred över creme fraichen och grädden som du blandat ihop/vispat lätt, och strö till sist över riven ost. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter. Klart!

Photobucket Pictures, Images and Photos


Ser väl gott ut?

 

Mäktigt blir det! Vi äter tillsammans med friterade pommes frites, men det fungerar även bra med kokt potatis eller ris till, och sallad.


Bilbarnstol

Söndag och vi har redan hunnit med en uppfriskande morgonpromenad! Det var lite blåsigt och riktigt kyligt ute, så för min del har de riktiga vinterkläderna åkt fram, men så är jag något frusen också. Natten har varit helt ok. Colin somnade lite senare än vanligt igår då de vanliga rutinerna rubbas lätt när man är iväg hela dagen, men det är mysigt att ha honom hos sig i soffan med ♥ Han vaknade ett par gånger i natt, och gjorde morgon kring sju tror jag.

Den där förmodade separationsångesten verkar ha lugnat ner sig i alla fall. Han har mycket lättare för att somna om kvällarna och har inte det där behovet av att ligga nära precis hela tiden. Merparten av nätterna ligger han i egen säng, och sömnen blir nog bättre för alla skulle jag tro. Dock sover han ganska oroligt fortfarande, och sätter sig upp i sängen (i sömnen tror jag) och vrider och vänder på sig. Förmodligen är det på grund av framtänderna, eller det faktum att han nu blivit lite snuvig.

Idag har vi lite småsaker att greja med hemma, bla ska den nya bilbarnstolen monteras - äntligen! Det har skjutits upp hela tiden då det varit så mycket annat att göra, och nu är det verkligen i behov känner jag då den andra är en aning trång. En sådan här har vi köpt:


Bild lånad härifrån


Duoflex XTP 10 från Acta Graco. Det är ju en riktig djungel därute, och när jag började leta blev jag alldeles ställd då det fanns så många olika. Vad väljer man? Alla har för- och nackdelar, och vad gäller säkerheten så finns det så många olika åsikter och tester att man helt enkelt får lita på sig själv. Vi tog denna då vi haft samma märke förut och tycker att det fungerat bra. Vilken har ni valt?

Lördagsshopping och besök

Vi har haft en fin lördag (och den är ju inte slut än på långa vägar!), lilla familjen, och snart är det dags för hemmagjord pizza som ska bli så gott!

Fullt upp har det varit, men det är samtidigt roligt. Dagen startade med en tur in till stan där vi shoppade lite nödvändigheter och några saker till Colin, bla de här mockasinerna som vi hittade på Lindex. Han har ju ett par från PoP sedan tidigare, men de är lite större och blir nog bra till dagis.


Photobucket Pictures, Images and Photos

 

 

Han har ju börjat försöka ställa sig upp så smått nu mot saker och då känns det som att han får lite bättre grepp med dessa än strumpor, som dessutom brukar åka av fortare än kvickt ;) Dessutom är golven lite kalla här hemma. Jag köpte även ett par gråa byxor till av den här modellen då jag tycker de är bra, och vi hittade inga andra jag gillade bättre i stan. Dock fanns det ett par "gubb-byxor" på Kappahl som hade så söta hängslen till, att jag nästan köpte dem :) En tjock kofta fick han förresten också.

En visit hos syster och svåger blev det också så klart. Det var jättekul att se deras nya lägenhet, kommer bli så bra när de hunnit komma lite mer i ordning. Hoppas på ett besök där snart igen :)

Nu - dags för lite mat här!



Jag är med och tävlar om ett halsband i form av ett hjärta från Marc by Marc Jacobs hos Annawii här!

Mys

Vi har en mysig kväll här hemma.

Colin sover sedan ett bra tag, men det var en tapper kille som inte stängde sina stora blå förrän närmare halv nio - trots att han sovit max 1 ½ timmehela dagen! Brukar blir det dubbla annars. Brås på sin far kanske, som överlever med mimimalt med sömn. Dock brukar Colin vakna framåt tio-tiden i vanliga fall, så vi får se hur länge till han sover. B-B ligger och snarkar i sin mässingsäng, lugn och trygg i förvissningen om att brorsan även han sover djupt.

Kaffe, ballerina-kex, naturgodis, tända ljus och Idol har varit en del av kvällen här för oss. Mysigt. Nu zappar vi igenom lite musik-kanaler som jag faktiskt kommit på att jag saknat en del. Vi beställde ett sånt här paket så vi har lite att kika på, mkt var ju för barnkanalerna ;) En av favoritlåtarna spelades just, och det är kul att se lite videor med!

Imorgon ska vi äntligen få träffa kära syster ♥ och svåger igen! Var alldeles för längesedan. Det blir inspektion av nya lägenheten då - kul!

Hoppas ni får en fortsatt fin lördagkväll!

Rent hus

Jag har dammsugit, torkat golv, städat badrummet och dammtorkat lite. Efter att min maskin med tvätt är klar så tar vi HELG! Bara pappan som saknas också.

Det kan vara så väldigt skönt att städa på ett sätt, om man har ork och lust för det. Finns ju inget bättre än när det är rent och luktar gott hemma, som balsam för själen :) Roligare blir det ju också med lite musik. Jag har spelat den här låten, som är en ny favorit!


 

Hurts med "Wonderful life"

 

Nu är det dags för mellanmål till en liten kille som vaknat för en stund sedan. Äpple (som kokts och mixats) med lite kanel på är en favorit! Nästa omgång blir med våra egna äpplen från trädgården.


Välkommen oktober

Vi är redan inne i oktober, känns helt galet.

Men det är fredag och ska bli så skönt med helg, för hela familjen! Jag och pojkarna låg faktiskt och drog oss till nio, behöver nog inte tillägga hur skönt det var efter många dåliga nätter! Synd bara om V som måste gå upp tidigt... Jag ska försöka hinna med tvätt och städning här hemma idag, något som försummats lite i veckan.

Det är alltid kul att se tillbaka på bilder. För ganska exakt ett år sedan var vi (läs: sambon) i full färd med att renovera Colins rum.



Jag såg t ex ut såhär, gravid i vecka 30. Ganska exakt två månader kvar att jobba innan mammaledighet, och ytterliggare två veckor (22 dec) senare skulle Colin se dagens ljus.

 

Jag tycker vi sprang hos MVC hela tiden, på kontroller och föräldrarträffar. På kontrollen som gjordes i vecka 30 låg SF-måttet på 26 vilket var på nedre gränsvärdet, och de sade redan då att det inte skulle bli någon stor bebis. Kurvan hade avtagit lite, och de sade att vi kanske skulle få komma att göra tillväxt-ul (vilket det också blev). Colin rörde sig mkt i magen och hade ofta hicka.

 

Jag kunde nog inte mått bättre under denna period! Och som vi längtade efter att få träffa lillprinsen! ♥




RSS 2.0