Lergryta
Vi går ifrån den vanliga fredagsklassikern (många äter väl just tacos) idag då vi ska äta något som jag skulle tro är lite mindre vanligt numera - kyckling i lergryta.
Jag har för mig att lergrytan hade sin storhetstid på 80-talet nån gång... Jag är i alla fall uppvuxen med den. Maten blir inte bara god, utan det är också ett hälsosamt sätt att tillaga den på! Maten kokar i sin egen vätska och på så sätt bevaras alla näringsämnen och man behöver inget extra fett. Låter väl bra? :)
Jag har för mig att lergrytan hade sin storhetstid på 80-talet nån gång... Jag är i alla fall uppvuxen med den. Maten blir inte bara god, utan det är också ett hälsosamt sätt att tillaga den på! Maten kokar i sin egen vätska och på så sätt bevaras alla näringsämnen och man behöver inget extra fett. Låter väl bra? :)
Bild lånad från Cervera
Det enda man ska tänka på är att blötlägga den en stund innan och sätta in lergrytan i kall ugn. Vi ska ha i kyckling, potatis, morot och lök, och det är riktigt gott! Mycket enkelt. Dessutom sköter maten i stort sett sig själv, vilket är toppen. Kanske någon som har provat?
Kommentarer
Postat av: Anonym
en sån vet jag att mamma hade förut, eller har rättare sagt hehe
Trackback